Wat is unibright?

Unibright is een framework dat tot doel heeft blockchain-technologie en smart contracts algemeen te gebruiken. Unibright ontwikkelt blockchain-oplossingen voor bedrijven, bouwt integratie platforms en biedt een ecosysteem rond tokenized assets. 

Om het algemene gebruik te bevorderen maakt Unibright gebruik van een “no-coding-required” approach waarmee slimme contracten automatisch kunnen worden gegenereerd, geïmplementeerd en bijgewerkt in verschillende blockchains. Unibright werkt met visuele, use case-gerelateerde sjablonen en integreert ook automatisch bestaande IT-systemen in de blockchain.

In de basis heeft Unibright als doel om bedrijven en andere organisaties de mogelijkheid te geven blockchain-technologie te gebruiken zonder de hoge kosten, enorme rompslomp een grote groep met ontwikkelaars.

Het team bestaat uit blockchain-specialisten, architecten, ontwikkelaars en consultants met meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfsprocessen en integratie. Unibright is een Duits bedrijf dat bijdraagt aan de Enterprise Ethereum Alliance en de taskforce voor Ethereum Mainnet Integration leidt. In het team zijn twee Nederlanders actief. Het bedrijf heeft een hoop partnerships met grote bedrijven welke we verderop in het artikel zullen bespreken.

De blockchain van Unibright wordt aangedreven door de UBT token.

Usecases

Unibright richt zich dus op het toegankelijker maken van blockchain technologie voor bedrijven zonder de hoge kosten en hoge mate van kennis die is benodigd. 

In plaats daarvan kunnen bedrijven gebruik maken van de visuele workflow die door Unibright is gemaakt om smart contracts op een geschikte blockchain te maken en te lanceren. Alles kan zonder enige coding-kennis worden gedaan, er zijn geen blockchain-vaardigheden vereist, geen kennis van slimme contractontwikkeling en zelfs geen kennis van traditionele softwareontwikkeling is nodig.

Een aantal zakelijke usecases zitten zelfs al direct in het systeem verwerkt, zoals facturering, verzendprocessen, voting-systemen en nog vele andere. Voor een overzicht zie:

Gebruikers kunnen dus eenvoudig hun use-case selecteren en vervolgens een aangepaste workflow maken. Dit kan vervolgens worden ingezet om de informatie tussen de nieuwe blockchain en bestaande systemen, zoals ERP, te overbruggen.

Prijshistorie unibright

De totale ROI van UBT sinds de lancering bedraagt op het moment van schrijven 216%. De huidige marktkapitalisatie bedraagt $65.708.180 USD wat goed is voor positie #130 op basis van de marktkapitalisatie. 

De all-time-high van UBT bedraagt $0,593566 USD (23 mei 2020).

Partnerships Unibright

Doordat Unibright een relatief eenvoudige oplossing biedt voor bedrijven zijn partnerships makkelijker aan te gaan, aangezien Unibright het mogelijk maakt om voor relatief lage kosten en minimale inspanningen toch gebruik te maken van de blockchain technologie. En naast een zeer bekwaam team van teamleden, heeft Unibright ook een zeer bekwaam en goed geïnformeerd team van adviseurs.

Unibright is druk geweest met het ontwikkelen van partnerships, waaronder onder andere met Coca-Cola, Lufthansa en Microsoft. Voor meer informatie zie onderstaande berichten

Coca-Cola:

In 2019 adopteerde de eerste Noord-Amerikaanse Coca-Cola Bottlers het blockchain-platform op basis van Hyperledger Fabric, dat draait op het SAP BaaS-platform (Blockchain As A Service). Dit project is bedoeld om de samenwerking tussen bottelarijen van de franchise te stroomlijnen om cross-organisationele supply chain-transacties transparanter te maken.

https://medium.com/unibrightio/baselining-the-north-america-coca-cola-bottling-supply-chain-f87539220269

Lufthansa:

https://medium.com/@UnibrightIO/lufthansa-supports-unibright-hackathon-at-pillar-unconference-97cc7b92c5cd

Microsoft:

https://medium.com/unibrightio/development-partnerships-and-hackfest-with-microsoft-58cd5ebd3692