De coin van deze week is TOMO, de eigen token van het TomoChain netwerk. Naast dat we een kijkje nemen naar het project hebben we ook de CEO van TomoChain, Long Vuong

een aantal vragen mogen stellen.

TomoChain is een hard fork van Ethereum en is dan ook in veel opzichten hetzelfde als Ethereum maar draait wel op een eigen blockchain. TomoChain is ontstaan als een oplossing om de schaalbaarheid problemen van Ethereum op te lossen. Het Ethereum netwerk kan momenteel maximaal 15 transacties per seconde aan, dit is vergeleken met andere oplossingen te weinig. Zo kan het VISA netwerk bijvoorbeeld 20.000 transacties per seconde verwerken. Om dit probleem op te lossen is TomoChain ontstaan waar ze een compleet nieuwe technologie hebben ontwikkeld om dit probleem aan te kunnen pakken.

TomoChain Token – TOMO

De munt gekoppeld aan TomoChain is de TomoChain Token (TOMO). De munt heeft een total supply van 100 miljoen tokens waarvan er op dit moment iets meer dan 70 miljoen zijn uitgegeven. TOMO heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 22,5 miljoen dollar, met een dagelijks handelsvolume van ongeveer $ 10 miljoen dollar. TomoChain Token staat op plaats #128 in de Coinmarketcap top 100 gebaseerd op marktkapitalisatie. De totale ROI van TOMO ligt op 27,85%.

Snellere transacties

TomoChain kan tot 2000 transacties per seconde verwerken en is ondertussen hard bezig met ontwikkelen om zo tot de 20.000 transacties per seconde te komen. Dit zorgt er dan ook voor dat een transactie gemiddeld slechts 2 seconden in beslag neemt en je hierover vrijwel geen transactiekosten betaalt. Het TomoChain netwerk maakt gebruik van master nodes, hiervan zullen er maximaal 150 draaien.

Tomo Privacyprotocol – TomoP

TomoChain heeft een eigen privacy protocol ontwikkeld: TomoP – TomoChain Privacy. TomoP is ontwikkeld om veilige en ontraceerbare transacties op de TomoChain blockchain mogelijk te maken. De adressen waar de tokens naartoe worden verzonden blijven anoniem en de waardes die worden verzonden blijven alleen inzichtelijk voor de verzender en de ontvangers.
De meeste huidige privacy munten zijn traag vanwege de hoge blocktime in het consensusprotocol. TomoP werkt echter als een DApp op TomoChain, die binnen 2-4 seconden een transactiebevestiging biedt. Hiermee blijft privacy dus gewaarborgd zonder dat er snelheid verloren gaat.

TomoChain omschrijft het privacy protocol zelf als volgt: ‘De snelste manier om privé en anoniem te verzenden (2-4 seconden) met ondersteuning voor grote blockchains. Geef privé-tokens uit die voldoen aan de regelgeving. Dapps kunnen worden gebouwd met privacy functionaliteit inbegrepen.’

Bitcoin Meester heeft aan de CEO van TomoChain, Long Vuong een aantal vragen mogen stellen. 

Wat maakt Tomochain-privacy (TomoP) anders dan andere privacymunten zoals Monero?

“TomoP is de eerste volledig gedecentraliseerde en de snelste privacyoplossing. Privétransacties worden gedaan in 2 tot 4 seconden per transactie, terwijl het enkele minuten duurt met andere bestaande oplossingen zoals Monero.

Kortom, TomoP is een uitgebreide privacysuite die de snelste privacytransacties, Dapp-integratie, multi-chain-ondersteuning en uitgifte van privé-tokens biedt met naleving van de regels

Wat is volgens jou het interessantste onderdeel van de roadmap?

“Ik ben het meest enthousiast over onze aanstaande lancering van TomoX Mainnet, die over enkele dagen zal worden aangekondigd. TomoX is een platform voor ontwikkelaars, bedrijven en andere entiteiten om hun eigen DEX op het TomoChain-netwerk te bouwen en te lanceren.

TomoX Protocol gaat een game-changer worden voor de DEX-markt. Het zal de DEX-wereld een aantal onvergelijkbare voordelen opleveren, van snelheid tot liquiditeit en bedrijfskosten. Een van de essentiële verschillen is dat TomoX op Layer 1 is gebouwd, waardoor de rekensnelheid veel sneller is dan die op Layer 2. ”