Een van de meest recente toevoegingen aan ons platform is The Sandbox (SAND). Deze token is te verhandelen bij Bitcoin Meester met een SAND/EUR pair. Deze week is SAND onze coin of the week. In dit artikel zullen het project nader toelichten, wat is het? En waarvoor dient de token?

The Sandbox (SAND) in het kort.

The Sandbox is een virtuele wereld die is gebouwd op de Ethereum-blockchain, waar spelers hun in-game-ervaringen kunnen bouwen, bezitten en kunnen ruilen. 

SAND-token is een ERC-20 utility-token dat wordt gebruikt voor waardeoverdrachten op het netwerk, staking en beheer van het netwerk door middel van stemmen. De SAND token is ook buiten het Sandbox platform te verhandelen.

Het Sandbox-platform heeft meerdere werkende producten waaronder:

  • VoxEdit: software om voxel-ACTIVA te maken, die vervolgens kunnen worden omgezet in Non-Fungible Tokens (NFT’s) en in de Marketplace kunnen worden geïmporteerd.
  • Marketplace: Een gedecentraliseerde marktplaats voor het verhandelen van in-game-activa gemaakt in VoxEdit.
  • Game Maker: een toolbox voor visuele scripting waarmee iedereen gratis 3D-games kan bouwen.

Wat is The Sandbox?

De Sandbox is een virtuele online wereld waarin spelers hun game-ervaringen op de Ethereum-blockchain kunnen bouwen, bezitten en er geld mee kunnen verdienen met behulp van de SAND utility-token van het Sandbox platform. 

Spelers kunnen digitale activa creëren in de vorm van Non-Fungible Tokens (NFT’s), en deze uploaden naar de Marketplace, een gedecentraliseerde marktplaats voor het verhandelen van in-game activa. Vervolgens kunnen deze activa worden geïntegreerd met de Game Maker, een toolbox van het platform waarmee iedereen gratis 3D-games kan bouwen.

Het Metaverse van The Sandbox bevat ook nog een aantal andere onderdelen, zoals een ‘Land’. Een land is een digitaal stuk onroerend goed, spelers kunnen dit kopen om ervaringen op te bouwen. Een land worden gevuld met games en verschillende activa (NFT’s). 

Ook interessant: Wat is het metaverse?

Gebruikers van The Sandbox kunnen hun tijd op het platform ook ombuigen naar een verdienmodel. Zo kunnen de gebruikers activa maken en verkopen als NFT’s, stukken land verkopen op de marktplaats, of games bouwen met de Game Maker. Deze games kunnen vervolgens door andere spelers worden toegevoegd aan hun land waarvoor ze betalen.

SAND Token

Het SAND-token heeft een aantal verschillende use-cases:

Betaalmiddel: spelers kunnen SAND verzamelen door middel van gameplay en vervolgens SAND uitgeven om games te spelen of in-game aankopen te doen. 

Governance: SAND stelt houders in staat deel te nemen aan beslissingen over het protocol door middel van stemmen. Bezitters van SAND kunnen zelf stemmen of stemrechten delegeren aan andere gebruikers naar keuze.

Staking: gebruikers kunnen SAND-tokens staken en hiermee beloningen verdienen.

Token verdeling

Binance Launchpad Sale12,00% van de totale supply
Seed Sale17,18% van totale supply
Strategic Sale4,00% van totale supply
Foundation12,00% van totale supply
Team19,00% van totale supply
Advisors10,00% van totale supply
Company Reserve25,82% van totale supply

Producten van The Sandbox

The Sandbox biedt niet enkel een concept, maar daadwerkelijk een operationeel platform.

Het Sandbox-platform bestaat namelijk uit drie geïntegreerde en operationele producten die samen een uitgebreide ervaring bieden voor de productie van User-Generated Content (UGC). Een ander voordeel van het gebruik van de blockchain technologie is dat gebruikers in staat zijn om het auteursrecht direct veilig te stellen door de implementatie van NFT-standaarden.

VoxEdit

VoxEdit is een 3D voxel-modelleringssoftware waarmee gebruikers 3D-objecten kunnen maken en animeren. Zo kunnen er bijvoorbeeld mensen, dieren, gebladerte en gereedschappen worden gemaakt die vervolgens in games kunnen worden geïmplementeerd. Voxels, die het equivalent zijn van vierkante 3D-pixels die lijken op bouwstenen, kunnen worden gemanipuleerd met VoxEdit om eenvoudig nieuwe onderdelen te maken.

Marketplace

Met de Marketplace van Sandbox kunnen gebruikers hun onderdelen die zijn gemaakt in VoxEdit uploaden, publiceren en verkopen. Deze onderdelen worden eerst geüpload naar een InterPlanetary File System (IPFS) -netwerk en vervolgens geregistreerd op de Ethereum-blockchain om eigendom te bewijzen. Vervolgens kunnen ze worden verkocht op de Marktplaats.

Game Maker

Met de Game Maker van de Sandbox kunnen spelers gratis 3D-games bouwen. Met behulp van visuele scriptingtools is er geen kennis van programmeren vereist.

De game-engine van The Sandbox is bovenop Unity gebouwd. Door Unity’s Universal Render Pipeline (URP) te gebruiken, zal The Sandbox in de toekomst mobiele platforms kunnen ondersteunen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de game. De game-engine ondersteunt ook aangepaste Voxel-modellen, rigging en animatie-indelingen (VXM, VXR, VXA) van VoxEdit.

Impressie van The Sandbox Game Maker

Partnerships

The Sandbox heeft meerdere partnerships afgesloten met andere bedrijven uit de gaming sector. Onder andere met Atari, een van de grootste videogame bedrijven ter wereld welke een hoop succesvolle games achter haar naam heeft staan. Ook andere blockchain bedrijven zoals Matic Network behoren tot haar partners. 

Atari: Atari is een videogame bedrijf dat is opgericht in 1972 en is verantwoordelijk voor een groot deel van de opkomst van arcadespellen. De samenwerking van The Sandbox met Atari stelt Atari in staat om zijn games en content te presenteren in The Sandbox gaming-metaverse.

SBS Game Academy: SBS Game Academy is een onderwijsinstelling voor videogames in Korea. SBS Game Academy zal een curriculum ontwikkelen rond The Sandbox Game Maker.

Shaun the Sheep: Shaun the Sheep is een tekenfilm met een eigen serie en twee speelfilms. De tekenfilmfiguren van Shaun the Sheep worden als ASSETS op het platform naar The Sandbox geport.

Matic Network: Matic Network is een blockchain netwerk dat tot doel heeft veilige, schaalbare en directe transacties te bieden, mogelijk gemaakt door Proof-of-Stake-sidechains. Matic Network zal samenwerken met The Sandbox-team om snellere transacties en een betere UI / UX-ervaring op The Sandbox-platform te realiseren.

Conclusie

The Sandbox biedt een operationeel werkend product. De SAND token is een utility token maar kan ook buiten het platform worden verhandeld op verschillende beurzen en broker platformen, waaronder Bitcoin Meester. Het platform biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden en heeft enorm veel potentie. Er zijn een aantal partnerships met grote bedrijven gesloten waarmee het in de toekomst nog voldoende ruimte heeft om te groeien.