Deze week een van origine Nederlands project als onze coin of the week!

LTO Network is bezig met het creëren en onderhouden van een volledig gedecentraliseerde blockchain-infrastructuur waarbij de focus wordt gelegd op de efficiëntie in repetitieve werkprocessen. De infrastructuur moet direct toepasbaar zijn en gericht op het creëren van waarde voor organisaties. 

De gelijknamige LTO token wordt sinds enkele maanden bij Bitcoin Meester aangeboden.

Het LTO Network kan worden gebruikt door ieder bedrijf dat behoefte heeft aan een productieklare blockchain die digitale verificatie van digitale activa mogelijk maakt en samenwerking mogelijk maakt door het gebruik van gedecentraliseerde workflows. Momenteel maken er ruim 1.2 miljoen mensen gebruik van het Network. 

Historie LTO Network 

LTO Network is In 2014 gestart als Contract Live Cycle platform om contracten digitaal aan te maken, te delen en te ondertekenen onder de naam LegalThings. Tijdens een blockchain hackathon georganiseerd door het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid heeft LTO Network aangetoond dat een complete wet gedigitaliseerd kan worden als FSM (Finite State Machine) en opgeslagen kan worden op de blockchain. Dit leverde LTO Network de eerste prijs op tijdens het evenement, inclusief de opdracht om de eerste gedigitaliseerde Nederlandse wet op een blockchain te creëren. Op 6 december 2017 ging de token pre-sale van start, inmiddels is de token op verschillende internationale beurzen te verhandelen, waaronder Bitcoin Meester.

Use cases LTO Network

LTO Network heeft een aantal grote partijen aan zich weten te koppelen voor samenwerkingen, zo wordt er onder andere bij de Nederlandse overheid gebruik gemaakt van het LTO Network. 

Samenwerking ministerie ILT

Het ministerie van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bespaart met de toepassing van LTO Network om veilig data te kunnen delen over de processes en het controleren van vergunningsaanvragen ruim 14 euro per process. Dit komt neer op een jaarlijkste bespraing van ruim 7 miljoen euro op basis van de ruim 500.000 afvaltransporten tussen Nederland en Belgie. 

Lees meer over deze use case

Milieugegevens op de Blockchain

Een essentieel onderdeel om de transformatie naar duurzaamheid vooruit te helpen is digitalisering. Data inzichten helpen om onze impact op het milieu beter te begrijpen. 

Milieugegevens zijn dan ook een belangrijke informatiebron voor sociale domeinen zoals beleid, wetgeving, belastingen en investeringen. De gegevens worden immers gebruikt om trends te identificeren, verbanden te leggen en patronen te demonstreren.

Echter maakt de belangrijke rol van de data uit dit soort metingen het een kwetsbaar doelwit voor invloed van buitenaf. 

Hiervoor biedt LTO Network een oplossing door de blockchain technologie toe te passen en gecontroleerde IoT-apparaten te gebruiken welke worden gecontroleerd door een gecertificeerde partij. Dit garandeert de authenticiteit van de gegevens welke uiteindelijk worden gebruikt.

Lees meer over deze use case

Voor een compleet overzicht van alle verschillende use cases van het LTO Network klik hier.

Het Nederlands Normalisatie Instituut. 

De NEN, de organizatie verantwoordelijk voor de invulling van normen voor de afgifte van certificaten, is vorige week live gegaan met de eerste 2 nomen in de zorgsector. De uitrol naar andere normen vind in het loop van dit jaar plaats. Daarna wordt er getest met “Live Certificates”. 

Lees meer over deze use case

Prijshistorie

LTO Network heeft zijn LTO token tegerlijkertijd met de lancering van haar mainnet uitgegeven middels een ICO. Dit was tevens een van de laatste klassieke ICO’s. De ICO prijs was $0,03 USD. De LTO token was ook direct verhandelbaar op Bitmax.io. Momenteel staat LTO op rank #330 in marktkapitalisatie. Met een huidige totale marktkapitalisatie van $12.157.227 USD.

De all-time-high van LTO bedraagt $0,264045 USD (Feb 24, 2019). De all-time-low van LTO bedraagt $0,019695 USD (Dec 02, 2019). De totale ROI vanaf ICO tot aan nu bedraagt 50%.