Wat is Komodo?

Komodo is een open multi-chain blockchain platform. Komodo biedt een de mogelijkheid aan projecten om hun eigen blockchains maken en tokensales te hosten.

Komodo is een hard fork van Zcash. ZCash is een privacy gerichte fork van Bitcoin. 

De roots van Komodo komen voort uit het baanbrekende werk van Satoshi Nakamoto en het Bitcoin-protocol. Komodo erft de technologie van zowel Bitcoin als Zcash.

De Komodo Smart Chain-software behoudt de inherente privacyfuncties van Zcash. Deze bestaan ​​voornamelijk uit de mogelijkheid om geld om te zetten van een transparant adres naar een privé adres en vervolgens geld over te maken van het ene privé adres naar het andere. De Zcash-technologie zorgt ervoor dat het geld kan worden verplaatst tussen twee privé adressen zonder openbaar gegevens spoor achter te laten.

Dit is een van de krachtigste vormen van blockchain-privacy die er bestaat, omdat de geboden privacy permanent is.

Komodo is een van de pioniers als het aankomt op multi-chain integraties waarbij de roots teruggaan tot 2014. Sinds 2019 richt Komodo zich op het bieden van bedrijfsvriendelijke blockchain oplossingen met de aandacht op veiligheid, schaalbaarheid interoperabiliteit en makkelijke aanpasbaarheid.

Komodo biedt het Antara-framework, welke tools biedt voor end-to-end blockchain ontwikkeling waaronder een aanpasbare, toepassingsspecifieke Smart Chain, compleet met een bibliotheek met ingebouwde modules en een open API voor het bouwen van blockchain applicaties

De KMD Token

De munt gekoppeld aan het Komodo netwerk is KMD-token. KMD is een integraal onderdeel van het Komodo netwerk vanwege het dPoW-consensus mechanisme. Het consensus mechanisme zou niet kunnen werken zonder een cryptocurrency.

KMD is mineable, in totaal zal 200.000.000 KMD worden uitgegeven door het netwerk. Net als Zcash (ZEC) worden de munten gedolven middels het Equihash-algoritme. Op dit moment zijn er iets meer dan 120 miljoen KMD in omloop. Naar verwachting zal de laatste coin in 2030 worden gemined.

KMD is begonnen als ICO, de ICO van Komodo duurde van 15 oktober tot 20 november 2016. Één KMD werd aangeboden voor 0.00012908222 BTC, destijds was dit 7747 KMD per 1 BTC of $0,376 per KMD.

De ICO bracht 2639 BTC op, op dat moment omgerekend bijna $ 2 miljoen. Precies 100.000.000 KMD werd uitgegeven tijdens de crowdsale en 90% van de munten werd verkocht aan investeerders. De resterende 10% werd toegewezen om de ontwikkelings- en marketingkosten van Komodo te dekken.

KMD bezit positie #70 in de top 100 gebaseerd op marktkapitalisatie. De totale ROI is 477%. Momenteel zijn er 120 miljoen van de 200 miljoen KMD in omloop. De ATH bedraagt $11,61 op 21 december 2017. De ATL bedraagt $0.002143 op 13 maart 2017.

Recente en aankomende ontwikkelingen 

Het Komodo team van ontwikkelaars is druk bezig en heeft het afgelopen jaar een aantal mooie prestaties neergezet. Zo heeft het team in maart 2019 Dilithium ontwikkeld, een blockchain-module met kwantum beveiliging die is gemaakt met het Komodo Antara Framework. Hierdoor is Dilithium compatible met ieder ander project is gebouwd op het Komodo-ecosysteem.

Later in het jaar lanceerde Komodo AtomicDEX, een wallet en exchange in één. Hierop kan er tussen peers met elkaar worden gehandeld.

Een aantal andere ontwikkelingen gerealiseerd door het Komodo team zijn nSPV, een eenvoudige betaling verificatie technologie, het Adaptive Proof of Work (APoW) consensus mechanisme, AtomicDEX-tests en de upgrade naar Komodo v0.5.0 met DeFi-oplossingen.

De rest van 2020 zal het Komodo team de focus vooral leggen op de Komodo Core, het Antara Framework en AtomicDEX verder uitbreiden. 

Komodo Core

De Komodo Core is de ‘core’ van het project en heeft constant aandacht nodig om optimaal te kunnen werken.

Een aantal focuspunten zijn het verbeteren van de efficiëntie en daarmee het verhogen van de prestaties.

Antara Framework

Het Antara Framework is de applicatie voor de ontwikkeling van op Komodo gebaseerde Blockchains. Een van de speerpunten in de roadmap is de herziening en optimalisatie van het Antara Framework.

AtomicDEX

De gedecentraliseerde exchange en wallet in een van Komodo was een van de grote lanceringen van het platform in 2019. In 2020 zal deze worden bijgewerkt, verbeterd en nieuwe diensten aanbieden om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen.