Kava wil het standaard DeFi-platform worden door stablecoins en gedecentraliseerde leningen te verstrekken tegen alle belangrijke crypto-activa. Kava draait op het Cosmos netwerk. Kava vertrouwt op een systeem wat vergelijkbaar is met MakerDAO met CDP’s, maar gebruikt Cosmos om cryptocurrencies toe te voegen die op onafhankelijke netwerken draaien (bijvoorbeeld XRP, Bitcoin).

Kava wordt aangedreven door twee verschillende hoofdtokens: KAVA (de governance token welke verkrijgbaar is bij Bitcoin Meester) en USDX (Kava’s eigen stablecoin).

KAVA is een governance token voor het KAVA netwerk. Deze token wordt daarnaast ook ingezet in bonding-curves van netwerkvalidators. Het wordt ook gebruikt wanneer Kava optreedt als een geldschieter in laatste instantie.

Wat is Kava (KAVA)?

Kava is een cross-chain DeFiplatform dat leningen tegen onderpand en stablecoins aanbiedt aan gebruikers van belangrijke crypto-activa, waaronder BTC, XRP, BNB, ATOM en een aantal anderen. Gebruikers kunnen hun crypto-activa verpanden in ruil voor USDX, Kava’s stablecoin. KAVA is het beheer en governance token dat verantwoordelijk is voor het beveiligen van het Kava netwerk en om de stemrondes op het netwerk te draaien. Kava wil het ‘de facto DeFi-platform worden door een gedecentraliseerd leenplatform en stablecoins te bieden, compatible met belangrijke cryptovaluta.

Kava is in het bijzonder gericht op het volgende:

Gedecentraliseerde leningen en hefboomwerking: Kava biedt de gebruikers van grote cryptocurrencies open toegang tot leningen, hefboomwerking en stablecoins voor hedging.

Stablecoin hedging met rente: Kava’s USDX stablecoin kan worden gebonden, waardoor houders van USDX een rendement krijgen.

Uitbreidbare grondstoffen en derivaten: Kava kan groeien om een ​​breed scala aan nieuwe cryptoassets te ondersteunen en nieuwe grondtstoffen en afgeleide producten aan te bieden.

KAVA Token

Er zijn drie belangrijke use-cases voor het KAVA-token:

  1. Beveiliging: de top 100 nodes valideren blocks op basis van het aandeel in KAVA-tokens. Economische prikkels voor validators komen in de vorm van het verdienen van KAVA als blockrewards en in transactiekosten. 
  1.  Governance: KAVA wordt gebruikt voor voorstellen en stemmen over kritische parameters van het netwerk. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, de wereldwijde schuldlimiet van het systeem, soorten ondersteund onderpand, hun schuldlimieten, onderpandratio, vergoedingen en de spaarquota voor USDX.
  1. Lender of last resort: KAVA fungeert als reservevaluta in situaties waarin het systeem onderpand is. In dergelijke gevallen wordt nieuwe KAVA gemaakt en gebruikt om USDX van de markt te kopen totdat USDX veilig overcollateral wordt.

Token Governance

Alle fondsen die door Kava in crypto worden opgehaald, worden ofwel in eigen beheer bewaard en opgeslagen in multi-sig-wallets, waarvoor ten minste 2 van de 3 signatures van het managementteam nodig zijn, of worden bewaard bij een gekwalificeerde bewaarder. Fondsen die in fiat-valuta worden opgehaald, worden opgeslagen op bankrekeningen in USD. De besteding van de fondsen behoeft de goedkeuring van de raad van bestuur van Kava Labs. Sinds oktober 2019 heeft Kava Labs ongeveer 15% van de TGE-fondsen gebruikt volgens de onderstaande toewijzingen:

45% Platformontwikkeling.

25% Bedrijfsontwikkeling en marketing.

10% operaties.

10% Juridisch en boekhoudkundig.

10% Overig.

KAVA Token Metrics

Huidige Prijs€2.0185
Market Cap€65.960.552
Circulating Supply33.485.395
Total Supply106.274.714
Max Supply
All Time High$5.52 (17-8-2020 10:44:19)
All Time Low$0.300 (13-3-2020 03:27:13)