GET Protocol is, net als Bitcoin Meester, een Nederlands project en heeft als missie om eerlijke ticketing op wereldwijde schaal mogelijk te maken, hiervoor maakt GET gebruik van de blockchain technologie. Inmiddels zijn er honderdduizenden smart tickets verkocht via het GET-protocol voor evenementen in Europa en Azië. De GET-token is een ERC20-token en een cruciaal onderdeel van het GET Protocol.

Met het GET Protocol worden de toegangsrechten voor evenementen echt digitaal en volledig controleerbaar. Ticketfraude of oneerlijke doorverkoop wordt hiermee onmogelijk gemaakt. 

Door het GET-protocol te implementeren, maken ticketingbedrijven, artiesten en locaties een duidelijk statement dat ze om hun klanten en fans geven.

GET is gestart als een ICO waarbij er 10.9k ETH werd opgehaald met destijds een waarde van €6 miljoen euro.

Wat is GET Protocol?

De GET Protocol Foundation is een non-profit organisatie gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het project heeft als missie om ticketing eerlijk, transparant en toegankelijk te maken voor alle betrokken partijen. Zowel voor de bezoekers als de artiesten en de organisatoren. Het GET Protocol maakt de toegangsrechten echt digitaal en volledig controleerbaar. Ticketfraude en oneerlijke doorverkoop wordt hiermee aan banden gelegd.

Hoe werkt de GET-token?

De naam GET staat voor ‘Guaranteed Entrance Token’, oftewel gegarandeerde toegang. De token is een ERC20-token en een cruciaal onderdeel van het GET-protocol. GET is een utility-token, dit houdt in dat het een specifiek doel dient binnen de ticket-oplossing van het GET Protocol. 

GET fungeert als brandstof om de distributie en eventuele wijzigingen (zoals eigendomsoverdracht bij doorverkoop) van de smart-tickets te ondersteunen.

De eigenschappen van de GET-token zorgen voor een transparante en stabiele werking van het ticketing proces. Aan het begin van elke evenement cyclus worden GET-tokens gedistribueerd naar de organisator van het evenement om de noodzakelijke transacties te ‘voeden’. 

Prijshistorie 

De totale ROI van GET sinds de lancering bedraagt op het moment van schrijven 26%. De huidige marktkapitalisatie bedraagt $3,588,430 USD wat goed is voor positie #695 op coinmarketcap. Momenteel representeert 1 GET een waarde van $0.315099 USD. De huidige circulerende supply is 11.388.258 GET, de total supply bedraagt 33.368.773 GET

Tokenomics GET-protocol

Het GET-token is een cruciaal onderdeel van het GET-protocol, omdat het de brandstof is die ticketbedrijven in staat stelt om tickets uit te geven. Hoe dit precies werkt en wat dit betekent voor de partijen die gebruik maken van het protocol en degenen die het GET-token verhandelen en in hun bezit hebben, wordt hieronder uitgelegd.

Het GET Protocol is een blockchain aangedreven ticketing-engine waarmee ticketingbedrijven op een volledig digitale manier toegangsrechten kunnen verlenen aan evenementen. 

Het gebruik van het GET-protocol vereist een brandstof, het GET-token, of gewoon ‘GET’. Waarom dat nodig is? Tickets die worden verkocht en doorverkocht door ticketbedrijven die het GET-protocol gebruiken, hebben GET nodig om hun taken uit te voeren op de blockchain.

Nadat een evenement is voltooid en alle tickets zijn gevalideerd en verwerkt door het protocol, wordt de GET automatisch vernietigd door het protocol, waardoor het totale aanbod van GET in de wereld afneemt. Hiermee wordt er voorkomen dat de beurzen worden overladen met oneindige voorraden GET.

De GET die nodig is voor ticketingbedrijven om hun tickets te verkopen wordt vooraf door het protocol geleverd tegen een vast tarief per evenement, om een ​​vloeiende ervaring te bieden voor de ticketbedrijven en hun fans.

GET Protocol in de praktijk

Een hoop blockchain bedrijven maken mooie beloftes maar worden in de praktijk weinig tot niet gebruikt. Bij GET is dit niet het geval, het GET Protocol wordt al veelvuldig gebruikt in de praktijk.

Het ticketbedrijf GUTS verkoopt momenteel via de blockchain geregistreerde tickets via een eigen smart-ticket applicatie. Sinds het eerste evenement in 2016 zijn er al bijna een half miljoen tickets verkocht via het protocol. Inmiddels wordt het protocol ook in het buitenland; alleen dit jaar al zijn er uitbreidingen gepresenteerd in Italië, Duitsland en Zuid-Korea.

Verschillende vooraanstaande artiesten en hun management, waaronder Watse de Jong, de manager van Martin Garrix, hebben hun steun betuigd aan de visie van het GET-protocol van een efficiënte en transparante primaire en secundaire ticketmarkt.