Vorige week hebben wij een viertal nieuwe coins toegevoegd aan ons assortiment. Een daarvan is Energy Web Token. De Energy Web Token (EWT) wordt gebruikt om de blockchain van Energy Web aan te drijven. 

Wat is Energy Web?

Energy Web versnelt een koolstofarm, klantgericht elektriciteitssysteem door gebruik te maken van de blockchain technologie. Energy Web richt zich daarbij op het bouwen van een core-infrastructuur en gedeelde technologieën. Het doel hiervan is om de acceptatie van commerciële blockchain oplossingen te bevorderen. Energy Web heeft inmiddels al vele partnerships opgebouwd met giganten uit de energie industrie zoals Shell, e-on en Eneco. 

Energy web lanceerde in 2019 de Energy Web Chain, het eerste open-source enterprise blockchain-platform dat is gericht op de energiesector. Inmiddels is de technologische roadmap van Energy Web uitgegroeid tot het Energy Web Decentralized Operating System. Dit is een blockchain-plus suite bestaande uit gedecentraliseerde oplossingen. 

Inmiddels heeft Energy Web ook het grootste energie-blockchain-ecosysteem ontwikkeld. Dit ecosysteem bestaat onder andere uit nutsbedrijven, netbeheerders en energie ontwikkelaars. 

Historie

Energy Web (EW) werd gelanceerd in 2017 en mede opgericht door de Rocky Mountain Institute (RMI) en blockchain-ontwikkelaar Grid Singularity (GSy). Deze partners werden ondersteund door een cohort van 10 andere ondernemingen.

RMI en GSy zagen de mogelijkheden van blockchain  toepassingen in de energiesector. Hieruit is Energy Web ontstaan, om deze mogelijkheden te benutten en uit te voeren.

In de eerste maanden van Energy Web werd er gebruik gemaakt van een testnet van Ethereum-netwerk Kovan, maar al in november 2017 werd het eigen gebouwde testnet Tobalaba gelanceerd. 

In maart 2019 bereikte EW een mijlpaal van 100 partners en hadden de eerste partners de technologie al geïmplementeerd. Onder meer in samenwerking met PJM-EIS, SP Group, de CNE van Chili, Iberdrola, Acciona, Elia, Stedin en anderen. 2 maanden later werd de Energy Web Chain, ’s werelds eerste openbare, open source, enterprise-grade blockchain op maat voor de energiesector gelanceerd. 

Elektriciteitssystemen zijn over heel de wereld steeds meer aan het digitaliseren, Energy Web speelt hierin een belangrijke rol. Als een van de toonaangevende partners die deelnemers aan de energiemarkt helpt naar een gedecentraliseerde technologie ter ondersteuning van een koolstofarme, klantgerichte energietoekomst.

Energy Web Token

Het native token van de Energy Web Chain blockchain is de Energy Web Token. Naast de Energy Web Token ondersteunt EW Chain ook alle andere ERC-standaarden. De token dient het volgende doel: De Energy Web Token bescherm het netwerk tegen wangedrag, compenseert node validators en kan validatie toekenningen blokkeren. 

Gebruikers en applicatieontwikkelaars die deelnemen aan het Energy Web zijn overigens niet verplicht om de EWT voor hun eigen applicaties te gebruiken. Het gebruik van EWT is slechts verplicht voor het betalen van de transactiekosten op de EW Chain.

In plaats daarvan kunnen ze ook cryptocurrencies of fiat-valuta’s gebruiken, evenals tokens van de tweede laag, die een eigen specifieke toepassing hebben. Vergelijkbaar met Ethereum dus.

Prijshistorie 

De totale ROI van EWT sinds de lancering bedraagt op het moment van schrijven 425%. De huidige marktkapitalisatie bedraagt $37.170.405 USD wat goed is voor positie #246 op coinmarketcap. 

De all-time-high van EWT bedraagt $8.13 USD (18 juni, 2020) en de all-time-low van EWT bedraagt $0.500661 USD (1 april, 2020). De afgelopen maanden is EWT dus flink gestegen.

Partnerships

Energy Web heeft een hoop verschillende partnerships, waaronder met nutsbedrijven, netwerkexploitanten en bLockchain-ontwikkelaars. Een aantal bekende partnerships zijn Stedin, Fluvius en Engie. Zo heeft Stedin het volgende project gebouwd op het Energy Web: 

https://www.stedin.net/over-stedin/~/media/files/stedin/projecten/layered-energy-system-white-paper.pdf?la=nl-nl

Een aantal van de onderstaande partners komen ongetwijfeld ook bekend voor.

APG, Shell, Acciona, Electric Blue, Tenaska, Tepco, Merkle Tree Capital, EDF, Slock.it, Skytale Ventures, SP Group, Wirepas, FlexiDAO gmBH, Elocity, Elia Group, AES, Digital Virtues, Mercados Electricos, Oli Systems GmbH, L03 Energy

De basis van het openbare Proof-of-Authority blockchain netwerk wordt gevormd door deze organisaties. Het netwerk is publiekelijk toegankelijk met geautoriseerde validators. De blockchain is openbaar en iedereen met een apparaat met internetverbinding kan zonder toestemming transacties uitvoeren via het netwerk. Je moet echter partner zijn van een van de bovenstaande bedrijven om een validator te worden van het netwerk.

Een andere bijzondere partner van Energy Web is Ledger.com, je weet wel, die van de hardware wallets. Ledger staat bij de meesten waarschijnlijk alleen bekend om hun hardware wallet die misschien wel de meestgebruikte is. Met de samenwerking met Energy Web zet Ledger nu ook een stap in een andere richting. Zo gaan Ledger en Energy Web samenwerken aan slimme meterkasten, dit project heeft de naam Ledger Origin. Ledger Origin zal live met de Energy Web blockchain communiceren.