Onze coin of the week is deze week Elrond (ERD), één van de hardste stijgers van 2020 en een blockchain met tal van mogelijkheden. 

Elrond in het kort

Elrond biedt een hoogwaardige blockchain die streeft naar netwerksnelheden tot maar liefst 250.000 transacties per seconde, hoger dan vrijwel iedere andere blockchain. Het netwerk ondersteunt net als Ethereum smart contracts, door sommigen wordt Elrond dan ook gezien als een snellere versie van Ethereum. Elrond zet een nieuwe standaard voor blockchain op internet. De Elrond blockchain brengt flinke verbeteringen ten opzichte van bestaande blockchains op basis van snelheid en kosten. Het is een zeer schaalbaar, snel en veilig blockchain-platform voor gedistribueerde apps, zakelijke toepassingen en de nieuwe interneteconomie. Het team achter Elrond heeft de blockchain-architectuur helemaal opnieuw ontworpen om parallelle transactieverwerking te kunnen uitvoeren met behulp van de technologie Adaptive State Sharding en Secure Proof of Stake die ze hebben uitgevonden.

Het platform wordt aangedreven door de eigen valuta $ERD, deze token wordt gebruikt als een vorm van waardeoverdracht op het netwerk en is nodig voor interactie tussen de gedecentraliseerde applicaties die zijn gebouwd op het platform.

Elrond heeft vorige week, op 30 juli, haar eigen mainnet gelanceerd. De lancering van het mainnet is gepaard met een flinke aanpassing van Elronds tokenomics. Gedurende de komende 10 jaar zullen er steeds minder ERD-tokens worden uitgegeven door het netwerk, totdat er helemaal geen tokens meer worden uitgegeven. Daarnaast wordt ook een Decentralized Finance (DeFi) app gelanceerd.

Oorspronkelijk werd Elrond (ERD) gelanceerd op de Initial Exhange Offering (IEO) van Binance.

De belangrijkste onderdelen van het Elrond netwerk

De Elrond Network-architectuur zoekt de grenzen op en houdt van innovatie. Het netwerk van Elrond wordt gekenmerkt door twee functies: Adaptive State Sharding en het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme. De kerncomponenten van het Elrond-netwerk werken als volgt:

  • Adaptive State Sharding is aanwezig om energieverspilling te verminderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het netwerk praktisch schaalbaar is. Daartoe bevordert de regeling de communicatie tussen Elrond Network-shards of de partitie van nodes. Elke shard kan slechts een deel van de transactie verwerken. En naarmate meer gebruikers plug-in gebruiken, wordt het netwerk automatisch geschaald naarmate de shards toenemen. Tegelijkertijd is er een verbetering van de opslag- en transactieverwerking mogelijkheden door het delen van resources.
  • Proof of stake consensus algoritme is een kanaal waardoor er steekproeven van netwerk validators zijn. Bemonstering is afkomstig van de eerdere signatures van blocks.

De bovenstaande componenten maken het netwerk anders dan de rest. Het netwerk is efficiënt met een lage latentie, terwijl het veilig en schaalbaar blijft. Dit resulteert in minimale verspilling van zowel rekenkracht als vermogen, wat zich vertaalt in lagere kosten per transactie.

Elrond (ERD) Prijshistorie

De totale ROI van ERD sinds de lancering bedraagt op het moment van schrijven 3195%, hiermee is het een van de best presterende altcoins van het moment. De huidige marktkapitalisatie bedraagt $285.356.539 USD wat goed is voor positie #42 op basis van de marktkapitalisatie. 

De all-time-high van ERD bedraagt $0,029489 USD (27 juli, 2020. De afgelopen maanden is ERD flink gestegen.

Elrond Partnerships

Blockchains kunnen niet geïsoleerd werken, daarom heeft Elrond verschillende partnerships gesloten met onder andere:

Samsung Blockchain – Elrond wordt toegevoegd aan de Samsung Wallet en wordt vermeld als een van de dApps.

Nash – Elrond heeft een samenwerkingsovereenkomst met Nash; een gedecentraliseerd platform waar digitale activa verhandeld kunnen worden.

Holo – In juni 2019 kondigde Elrond een samenwerking aan met Holo. Elrond en Holo gaan hun technologieën samen pitchen en ontwikkelaars en gedecentraliseerde applicaties binnen elk ecosysteem flexibeler en efficiënter te maken. De twee zullen ook elkaars gebruiksscenario’s onderzoeken om de adoptie te vergroten.

TypingDNA – TypingDNA is een biometriebedrijf, het doel van deze joint venture is om de beveiliging van het Elrond-netwerk te verbeteren en tegelijkertijd de privacy van gebruikers te garanderen.

Smartbill – een SaaS-provider voor algemene beheerinventaris. Via Elrond krijgen gebruikers een betere transparantie en traceerbaarheid.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van partnerships van Elrond, voor een volledig overzicht van partnerships zie: https://medium.com/elrondnetwork/tagged/partnerships