Cosmos is in 2016 opgericht door Billy Rennekamp, ​​Ethan Buchman en Jae Kwon. Cosmos is een netwerk dat bestaat uit vele onafhankelijke blockchains. Elke individuele blockchain behoudt de controle over zijn eigen beheer, maar is interoperabel met andere blockchains in het netwerk. Cosmos is niet ontworpen voor één bepaalde use case, maar kan worden aangepast om gebruikt te worden voor verschillende use cases. 

Cosmos heeft twee soorten blockchains: zones en hubs. Zones zijn reguliere blockchains, terwijl hubs blockchains zijn die zones met elkaar verbinden. De Cosmos Hub was de eerste blockchain (en hub) die werd gelanceerd in het Cosmos-ecosysteem. Het is een openbare, proof-of-stake (PoS) blockchain waarvan de native asset ATOM is.

Net als Polkadot probeert Cosmos ontwikkelaars en projecten aan te trekken om bovenop hun blockchains te bouwen, en proberen ze hun platform zo ontwikkelaars vriendelijk mogelijk te maken. Ook al wordt het niet openlijk gezegd, het doel is duidelijk: Ethereum onttronen door een groter ecosysteem te bouwen dat minder grenzen heeft.

Bekende projecten die zijn gebouwd op het Cosmos platform zijn bijvoorbeeld:

  • Kava
  • Band Protocol
  • Binance Chain
  • IRISnet
  • Terra

Cosmos noemt zichzelf het meest aanpasbare, schaalbare, krachtige en interoperabele ecosysteem van verbonden blockchains. Het is een gedecentraliseerd netwerk van onafhankelijke blockchains.

Waarom Cosmos?

Cosmos werkt aan het oplossen van zowel schaalbaarheid als bruikbaarheid beperkingen in blockchain-technologie. Schaalbaarheid is de afgelopen jaren het grootste probleem geweest onder de grootste blockchains ter wereld, en geen enkele blockchain heeft tot nu toe een oplossing kunnen implementeren waarmee ze de schaal kunnen benaderen die ze nodig hebben om de reguliere acceptatiegraad te accommoderen.

Wanneer de bruikbaarheid in overweging wordt genomen, zijn zowel ontwikkelaars als gebruikers beperkt. Het ontbreekt ontwikkelaars aan flexibiliteit bij het maken van blockchain toepassingen en gebruikers worden beperkt door het ontbreken van gemakkelijk toegankelijke toepassingen. Cosmos gelooft dat het dit kan oplossen.

ATOM Token

De cryptocurrency van het project heeft de afkorting ATOM. Het Cosmos-team hield in april 2017 een ICO en haalde in slechts 28 minuten $17,3 miljoen op, terwijl ze 168 miljoen tokens verkochten voor $ 0,098 per stuk. Het team hield 50 miljoen tokens voor zichzelf om strategische partnerschappen en bedrijfsontwikkeling te financieren.

Vandaag de dag, 9-9-2020, is de prijs van 1 ATOM $5,10.

Ter afsluiting

Als Cosmos erin slaagt het internet van blockchains te worden, zal het een uiterst belangrijke positie innemen in de toekomst van blockchain-ontwikkeling en -technologie.

Tot dusver lijkt het project op schema te liggen om precies dat te doen, en als de opwinding van de gemeenschap een graadmeter is, zou dit een project kunnen zijn om de komende maanden en jaren nauwlettend in de gaten te houden. De rente op