Een instelling voor hoger onderwijs die functionarissen van de Chinese Communistische Partij opleidt, heeft een nieuw boek over cryptocurrency gepubliceerd.

Volgens een lokaal blockchain-nieuwsbericht op 19 mei publiceerde de Party School van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China – ook bekend als de Central Party School – het boek als onderdeel van een boekenreeks over nieuwe technologieën. Eerdere inzendingen in de serie waren onder meer “A Dialogue With Party Leaders About AI” en “A Dialogue With Party Leaders About Blockchain”.

Het doel van de boekenreeks is een bron te bieden voor partijfunctionarissen en het grote publiek om te leren over opkomende nieuwe technische trends. Directeuren van Chinese centrale banken, executives van commerciële banken en toezichthouders werden uitgenodigd om de proloog te schrijven voor het nieuwe gepubliceerde cryptoboek.

Van de oorsprong van geld tot de geboorte van Bitcoin

Het boek begint met de geschiedenis en oorsprong van fiat-valuta, en biedt vervolgens een overzicht van het huidige kredietvalutasysteem en de keerzijde. Dit leidt tot een sectie over crypto en de geboorte van Bitcoin.

Het boek blijft de aard en de toekomst van digitale valuta onderzoeken en legt in detail uit wat crypto-uitwisselingen en ICO’s zijn. Het bespreekt en analyseert regelgevingskwesties rond deze nieuwe ontwikkelingen.

CBDC en andere vormen van cryptovaluta

Een heel hoofdstuk van het boek is gedelegeerd aan Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Het legt de strategie achter de digitale yuan uit en de impact die dit zou hebben op het huidige betalingssysteem

Een volledige vergelijkende analyse van CBDC’s, Facebook Libra en stablecoins is inbegrepen.

Het waarschuwt voor de risico’s van super-soevereine cryptovaluta’s, zoals Libra, die de monetaire soevereiniteit van landen met onvolmaakte financiële marktinfrastructuur uitdagen. Het stelt tegenregulerende maatregelen voor om deze trends aan te pakken.