Sinds de Decentralized Finance (DeFi) hype is ontstaan zijn er veel nieuwe projecten bijgekomen die zich richten op op het koppelen van blockchain technologie en financiën. Zo ook Celsius Network, een Fintech bedrijf dat zich richt op mensen die hun crypto aan het werk willen zetten om zo passief inkomen te genereren. Celsius Network biedt crypto leningen en de mogelijkheid tot het genereren van rente-inkomsten door 80% van hun inkomsten elke week uit te keren aan haar gebruikers. Via Celsius kun je je crypto uitlenen tegen hoge rentes. Zo ontvang je 4.74% op je Bitcoin en tot 16.5% op stablecoins met een vaste dollarwaarde.

Celsius heeft een eigen Celsius-app waarmee 26 cryptocurrencies kunnen worden bewaard en worden gebruikt als onderpand om USD of stablecoins te lenen tegen lage tarieven.

>> Celsius Network (CEL) kopen

Wat is het CEL-token?

Het systeem wordt aangedreven door het eigen CEL-token. CEL is een ERC20 token dat binnen het platform wordt gebruikt om rentes te genereren, leningen af te sluiten op de blockchain, peer-to-peer-betalingen te verzenden en nog veel meer.

In 2020 groeide de waarde van het CEL-token enorm, wat de kracht van het platform aantoont. Het platform overtrof in november 2020 $2 miljard aan beheerd vermogen met meer dan 200.000 gebruikers.

De voordelen van Celsius Network

De meeste projecten hebben mooie beloftes, echter is het lang niet altijd zo dat deze beloftes resulteren is een werkend product. In het geval van Celsius Network is dat anders. Met een miljardenomzet toont het een werkend en competitief product te hebben waarmee het de algehele acceptatie en implementatie van DeFi stimuleert. 

Laten we de voordelen nogmaals op een rijtje zetten.

  • Fees

In vergelijking met zijn meeste concurrenten blinkt Celsius uit in zijn fees. Het platform heeft in principe geen kosten. Zo zijn er geen stortings- of opnamekosten, geen opstartkosten, geen standaard kosten en geen kosten voor vroegtijdige beëindiging van een contract. 

  • Passief inkomen verdienen met Celsius

Rente krijgen op spaargeld is verleden tijd bij de normale bank, en bij sommige banken is er zelfs een negatieve spaarrente. Celsius Network biedt wel rente waarmee een passief inkomen kan worden verdiend, en het werkt heel eenvoudig. Maak een wallet aan, stort crypto en begin rente te verdienen. Celsius begint onmiddellijk na ontvangst van de munten met het berekenen van de te ontvangen rente. Celsius Network stort vervolgens elke maandag de rente in het account. De munten kunnen op ieder gewenst moment worden opgenomen. Ook zal de wekelijkse rente toenemen omdat het bedrag waarover de rente wordt berekend blijft groeien door de rente uitkering iedere maandag.