Cardano is momenteel bezig met het voltooien van een hard fork waarna de Cardano-blockchain een multi-asset blockchain wordt. 

De zogeheten “Mary” hard fork stelt de gebruikers van Cardano in staat tokens te maken die native op Cardano draaien, net zoals ADA. Een vergelijkbaar concept is Ethereum dat deze functionaliteit al langer heeft. Het mogelijk maken van het lanceren van nieuwe tokens was een van de eerste grote use-cases die bij Ethereum aansloeg. Charles Hoskinson, de oprichter van het bedrijf achter Cardano, noemde het een historische upgrade.

Voor node operators zou de update tamelijk eenvoudig zijn en niet meer inhouden dan een simpele software update. In een video zei Hoskinson: “We testen het al bijna een maand en de test ziet er goed uit. De exchanges zijn blij.”

Stijging van ADA

De native token van Cardano – ADA – zag in februari bijna een verdriedubbeling van de waarde, 274% om precies te zijn. Hiermee steeg ADA naar de derde plaats op basis van marktkapitalisatie. Handelaren lijken in te gaan op de ‘smart contract’-blockchain van Cardano. Cardano lijkt hierin te gaan concurreren met marktleider Ethereum, ook al ontbreekt het momenteel nog aan een smart contract-functionaliteit.

Cardano kopen doet u bij Bitcoin Meester!

Februari was een goede maand voor vrijwel iedere cryptocurrency. Bitcoin (BTC), de grootste, behaalde een rendement van 36%. Ether (ETH), het op een na grootste en native token van de Ethereum-blockchain, steeg in februari met 7,4%.

De winsten van Cardano zorgen ervoor dat ADA’s marktkapitalisatie opliep tot ongeveer $40 miljard. ADA werd hiermee in een klap de op twee na meest waardevolle digitale activa. Het ging hier cryptocurrencies zoals bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) voorbij, die de afgelopen jaren het klassement in de branche hebben geleid. ADA klom op 27 februari naar een nieuw record van $ 1,49 en overtrof hiermee de all-time-high van $1,30 welke in begin 2018 werd bereikt.