De oprichter van Cardano en mede-oprichter van Ethereum, Charles Hoskinson, heeft de roadmap voor de upgrade van het Shelley-protocol voor het Cardano-netwerk aangekondigd in een YouTube-podcast met Lark Davis, ook bekend als Cryptolark.
De prijs van Cardano (ADA) steeg hierna in een week tijd met 60%

Kijkers en luisteraars kregen tijdens de podcast te horen dat het netwerk tegen 7 juli zal upgraden van een gecentraliseerd netwerk naar een gedistribueerd netwerk via de upgrade van het Shelley-protocol.

Bron: Cointelegraph.com

Hoskinson omschrijft het Shelley-protocol als de grootste verandering in protocollen van elk blockchain-project:

“Dit is alsof Ripple zijn consensusprotocol verandert […] Geen enkele cryptocurrency heeft dit op deze schaal echt gedaan nadat ze zijn uitgerold.”

Nu de lanceringsdatum ongeveer een maand is verwijderd, is de prijs aanzienlijk gestegen van $ 0,055 tot $ 0,088 en is het dagelijkse handelsvolume meer dan verviervoudigd.

Niet zonder slag of stoot

Gedurende de afgelopen twee jaar hebben twee teams van developers van IOHK, de toezichthouder van de voortgang van Cardano, twee verschillende versies van het staking-protocol ontwikkeld. Een Byron-afgeleide aanpak (welke momenteel live staat) en een op Haskell gebaseerd Shelley-systeem. Hoskinson heeft aangekondigd dat Cardano begin juli zal overgaan op het Shelley-protocol. “Het huidige protocol, Byron, bestaat nu ongeveer twee jaar.”

Momenteel doet het Shelley-testnetwerk ITN de laatste tests vóór de lancering. De volwassenheid van het ecosysteem heeft ertoe geleid dat een groot aantal supporters en node-operators al op de hoogte was van de ontwikkeling van het project met 1.200 norde-operators op ITN.

De moeilijkheid bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze transitie was voor het team groot, zei Hoskinson, met unieke uitdagingen die normaal niet worden geconfronteerd met blockchain-projecten:

“Ik ben echt trots op iedereen. Het heeft lang geduurd en het was een moeilijk jaar omdat we de banden hebben moeten wisselen terwijl de auto rijdt. Wat we maken, is eigenlijk het volgende besturingssysteem ter wereld. “

Rivaliteit

Cardano en Tezos (XTZ) zijn de afgelopen dagen tegen elkaar bezig om de 10e positie tussen de top-10 munten te behalen per marktkapitalisatie, waarbij beide projecten iets meer dan een limiet van $ 2 miljard hebben. Op Twitter vergeleek Hoskinson het met het beroemde gevecht tussen Gandalf en de Balrog in Lord of the Rings.