Cardano (ADA) heeft een nieuwe all-time high bereikt en de #3 positie in de top 100 op basis van marktkapitalisatie ingenomen. Hiermee heeft ADA het native token van Binance – Binance Coin (BNB) – ingehaald. Op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie van ADA op $80,8 miljard vergeleken met de $72,4 miljard van BNB volgens de gegevens van Coinmarketcap.

Cardano kopen >>

ADA is bezig aan een sterke rally en steeg in de afgelopen 24 uur met 23% en zet zijn drive voort vanaf de run van donderdag. De crypto is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt en is met 150% gestegen sinds 21 juli.

Het lijkt erop dat de “Alonzo” upgrade een aanzienlijke impact heeft op het aantal kooporders. De upgrade is bedoeld om de smart-contract-functionaliteit in te luiden op het Cardano netwerk en iets te doen aan wat critici hebben beschreven als een van de meest in het oog springende tekortkomingen van het netwerk. De upgrade staat gepland voor 1 oktober.

Cardano heeft meerdere ontwikkelingen doorgemaakt, waaronder de fundamentele fase Byron en de gedecentraliseerde fase Shelly, waarin staking werd geïntroduceerd. Volgens de Cardano-roadmap zal de slimme contract mogelijkheid live gaan wanneer het project zijn derde tijdperk, Goguen, ingaat. Volgens velen wordt Cardano een directe concurrent van Ethereum zodra de slimme contract functionaliteit is gelanceerd.