Er zijn verschillende manieren om te profiteren van de markt als handelaar. Een van die manieren is ‘buy the rumour, sell the news.’ Hierbij maakt de handelaar gebruik van nieuws, economische rapporten en andere gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de koers van een cryptomunt.

Wat betekent ‘buy the rumour, sell the news’?

‘Buy the rumour, sell the news’ is gericht op het profiteren van marktbewegingen die voortkomen uit een gerucht of vooraankondiging (buy the rumour). De handelaar opent een positie en sluit deze weer vlak voordat, of zodra het nieuws is bevestigd (sell the news). Handelaren die gebruik maken van deze strategie worden ook wel nieuwshandelaren genoemd, omdat ze hun handelsstrategie baseren op het nieuws.

Geruchten hebben een aanzienlijke invloed op de markten en aandelenkoersen. Handelaren openen of sluiten vaak posities op basis van geruchten of verwachtingen van analisten. Als er genoeg handelaren op basis van de geruchten handelen kan dit ertoe leiden dat de prijs van een aandeel omhoog of omlaag gaat.

Welke nieuwsbronnen worden er gebruikt?

Voordat er een handelsbeslissing op basis van nieuws kan worden gemaakt moet er uiteraard een goede nieuwsbron zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn geruchten, financiële rapporten of vooraankondigingen van nieuwe ontwikkelingen. Het belangrijkste blijft altijd gezond verstand. Wie of wat is de bron? En wat maakt die bron betrouwbaar? 

Het kopen van een cryptomunt op basis van een gerucht brengt altijd een risico met zich mee. De kans bestaat bijvoorbeeld dat de daadwerkelijke aankondiging anders is dan de geruchten of dat het slechts bij een gerucht blijft. 

Hoe pas je ‘buy the rumour, sell the news’ toe?

Het toepassen van een strategie waarbij je op basis van het nieuws handelt is relatief eenvoudig. Wanneer je een coin identificeert die lijkt te stijgen stel je vast wat daarvan de reden is. Dit kan door een simpele online zoektocht, of door het gebruik van social media. 

In de meeste gevallen is er ergens een gerucht te vinden, bijvoorbeeld een vooraankondiging van een lancering van een nieuw product. Op basis van de geruchten kan je besluiten een positie te openen of niet. Wanneer de koers vervolgens stijgt kan je besluiten om jouw positie te sluiten en winst te pakken voordat het nieuws wordt bevestigd.