Wat is een bullrun in crypto?

Een bullrun is een korte periode waarin de koersen snel stijgen, dit geldt overigens niet alleen voor crypto maar ook voor de andere beurzen. Zie het voor je als een kudde wilde stieren die op volle snelheid ergens op afstormen!
Wanneer er een bullish trend oftewel, een bullrun, wordt voorspeld dan betekent dit dat de prijs waarschijnlijk zal gaan stijgen.

Bullruns uit het verleden

In 2017 heeft de cryptowereld een gigantische bullrun meegemaakt. Als we kijken naar het begin van het jaar 2017 was de prijs van een Bitcoin rond de $1000,- dollar.
Als we kijken naar begin half november van 2017 zien we dat de prijs op 15 november op $6500,- dollar stond. Een maand later op, 18 december, heeft de prijs van een bitcoin $19.800,- aangetikt.
Dit is een stijging van ruim 300%. Tijdens deze gigantische (maar ook korte) bullrun besloten een hoop mensen in te stappen waardoor de prijs nog verder omhoog werd gedreven.

Als we nog verder terug gaan zoeken dan komen we nog een aantal kleinere bullruns tegen waarin de prijs nog veel grotere (procentuele) stijgingen meemaakte.
Zo is er helemaal in het begin, voordat kranten er iets over schreven, in 42 dagen van $1,67 naar $30 dollar geschoten.