Niet-vervangbare-tokens, beter bekend als Non-fungible-tokens of NFT’s, zijn weer volop in het nieuws de laatste paar weken. De Cryptopunks worden voor enorme bedragen verkocht en het ene na het andere bedrijf besluit mee te doen met de NFT-hype. Burberry is niet het enige modemerk dat NFT’s omarmt, ook Louis Vuitton heeft een eigen NFT-game aangekondigd in samenwerking met kunstenaar Beeple. Gucci kwam in juni al met een eigen NFT gebaseerd op de nieuwste collectie van het modehuis.

Onlangs kondigde ook Dolce & Gabbana via Twitter aan dat het een samenwerking aanging met de luxe marktplaats UNXD om NFT-wearables te lanceren

Zo ook Burberry, het luxe modemerk. Het label zei dat de digitale B-serie collectie limited-edition product drops zal bevatten. Burberry’s eerst NFT collectie is gelanceerd in samenwerking met Mythical Games.

Burberry zal de NFT items aanbieden via Blankos Block Party, dat op de blockchain leeft.

Het Britse modemerk zei dat de digitale collectie, genaamd Burberry’s “B-serie”, een aantal limited edition drops zal bevatten. De NFT’s zullen op 11 augustus beschikbaar zijn voor in-game aankoop via de Blankos Block Party-marktplaats.

Burberry hoopt “waarde te creëren voor de gaming-community door spelers aan te moedigen om met het merk te communiceren in een omgeving die kunst en design viert.”