De Google Play-store en iOS App Store van Apple zullen naar verluidt binnenkort het Telegram Open Network (TON) besturingssysteem (OS) bevatten. TON is een end-to-end open-source infrastructuur waarmee ontwikkelaars en gebruikers kunnen werken met de TON-blockchain, de blockchain van de populaire chat app Telegram zelf.

Het TON-besturingssysteem zal binnenkort beschikbaar zijn op smartphones en pc’s voor reguliere gebruikers, vertelde een bron op 29 april aan het Russische persbureau RBC. Het TON OS is geen vervanging voor het bestaande besturingssysteem maar zal dienen als een add-on voor apparaten, waardoor ze blockchain-applicaties kunnen ondersteunen.

Toekomstplannen

De bron zei dat gebruikers met TON OS applicaties kunnen maken die automatisch compatibel zijn met het gelijknamige blockchain-platform. Naar verwachting zal het besturingssysteem in de nabije toekomst toepassingen met tal van functies ondersteunen, waaronder het afhandelen van betalingen met cryptocurrencies.

“Als het gaat om financiering of stemmen, kan gedecentraliseerd beheer een groot aantal problemen oplossen met corruptie, managementefficiëntie en burgerbetrokkenheid. Kleine bedrijven kunnen de kosten verlagen door een beveiligde chat voor deelnemers te gebruiken, activa van dit bedrijf en contractuele relaties van de partijen te beheren. ”

Ondanks de voortdurende strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission lijkt Telegram gewoon door te gaan met het lanceren van haar eigen blockchain netwerk. Telegram probeert in beroep te gaan tegen de uitspraak van een Amerikaanse federale rechtbank in het voordeel van de SEC om de distributie van de eigen Gram-tokens van het platform te stoppen.

In een reactie op een ander interview vertelde een woordvoerder van de TON Community Foundation

‘Niemand kan de lancering van TON door een andere entiteit, persoon of gemeenschap voorkomen, omdat TON een gedecentraliseerde open-source oplossing is. Er zijn al twee verschillende testnetwerken en binnen de gemeenschap is er minstens één groepsplanning om te starten. ‘

Ook in Rusland lijkt Telegram na jaren van pogingen door de Russische overheid om Telegram te blokkeren voortgang te maken, de overheid zou zelfs overwegen om het verbod op te heffen.