Sinds juli van dit jaar is de gemiddelde transactiewaarde van Bitcoin gigantisch gestegen. 

Vier maanden geleden lag de gemiddelde transactiewaarde op ongeveer $25.000 per transactie. Gisteren, op 20 oktober, bereikte de gemiddelde transactiewaarde een nieuw hoogtepunt van $151.00,- gemiddeld per transactie. Dit komt neer op een stijging van 500% ten opzichte van juli dit jaar.

BitInfoCharts houdt deze informatie bij, zoals te zien is een grafiek van het analyseplatform. 

Bron: Bitinfocharts

Deze recente stijging heeft vermoedelijk te maken met de handelsdominantie van Bitcoin, welke is gestegen tot niveaus die sinds 2017 niet meer zijn gezien.

Het Ethereum netwerk heeft een gemiddelde transactiewaarde van slechts $793, tegenover $151.000 is dat 190 keer minder. Dit duidt op een aanzienlijk grotere institutionele aanwezigheid op de Bitcoin-markten.

Het aantal dagelijkse Ethereum-transacties nam echter wel met een ruime 30% toe tijdens de DeFi-gekte in augustus, zo bereikte het Ethereum netwerk op 10 augustus het hoogste punt in 2 jaar tijd met 1,29 miljoen transacties op een dag. In dezelfde periode schommelden Bitcoin-transacties consequent tussen 300k en 350k, wat suggereert dat het Ethereum-ecosysteem het belangrijkste is voor nieuwe crypto-gebruikers.

Het aantal actieve Bitcoin-adressen vertoonde geen significante veranderingen en schommelde de afgelopen 4 maanden tussen 650.000 en 970.000 adressen.

De laatste maanden zien we dat institutionele beleggers zich meer beginnen te richten op Bitcoin als asset voor hun portfolio. Beleggingspartijen, zoals Grayscale en Microstrategy, hebben grote hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrencies geaccumuleerd in de afgelopen maanden. Zo had Grayscale eind september minstens 449.900 BTC (2,4% van het huidige aanbod van Bitcoin) in handen, en Microstrategy bezat 38.250 BTC.

Twee weken later kocht Jack Dorsey’s Square zich in met 4.709 BTC (ongeveer $ 50 miljoen).