De algemene interesse in bitcoin neemt weer toe. Toen de bitcoin onder de $10.000,- stond trok de cryptovaluta een stuk minder aandacht dan nu. Nu de bitcoin weer op het oude hoogtepunt uit 2017 afstevent lijkt de interesse weer toe te nemen, dat is onder andere terug te zien in de Google-zoekopdrachten. 

De prijs van Bitcoin (BTC) verlengde zijn opwaartse rally naar een nieuw recordniveau op 25 november toen de prijs steeg naar $19.490, op dat moment slechts een kleine 400 dollar verwijderd van de all-time-high

Het bepalen van het ‘absolute’ hoogste punt van BTC ooit ligt enigszins gecompliceerd. Verschillende beurzen hanteren verschillende prijzen, daardoor ligt het recordniveau bij de meeste beurzen net wat anders. Voor de meeste handelaren wordt $20.000,- echter gezien als het te breken niveau voor het nieuwe hoogtepunt.

We komen aardig in de buurt, het doorbreken van het niveau van $19.000 verliep sneller dan velen hadden verwacht. Vooral nadat Bitcoin in de avonduren op 23 november nog kort kelderde tot $18.000.

Behalve dat Bitcoin het hoogste punt van 2020 aantikte gold dat ook voor de zoekopdrachten naar de term ‘Bitcoin’ op Google. Hoewel het nog ver staat van het hoogste punt ooit dat stamt uit 2017. Wellicht denkt u nu dat dit geen nieuws is, maar het toont wel aan dat bitcoin tijdens de huidige markt een stuk minder hype met zich meebrengt dan in 2017 wat gezien kan worden als een meer natuurlijke groei.

Bron: Google trends

Vandaag steeg ook de crypto ‘fear and greed’ index weer verder en tikt de teller 94 aan, slechts 1 punt onder het record van 95 wat werd gemeten op 27 juni 2019 toen de koers op $11.355 stond. 

De Crypto Fear & Greed Index is een indicator die het sentiment aangeeft omtrent Bitcoin en andere cryptovaluta. Wanneer beleggers zich zorgen maken om de markt neigt de meter naar fear of extreme fear. Dit kan een indicatie zijn voor kansen om te kopen. Aan de andere kant, wanneer het goed gaat met de markt en beleggers massaal instappen of hun portfolio aandikken met cryptocurrencies, staat de indicator op greed of extreme greed.

De indicator baseert zich op verschillende indicatoren waaronder de volatiliteit, marktvolume, gedrag op social media, de dominantie van een bepaalde munt en de zoektrends op google en andere zoekmachines.