Elon Musk, CEO van Tesla, heeft de cryptocurrency-markten nog meer onder druk gezet door donderdag een nieuwe reeks cryptocurrency-gerelateerde tweets te plaatsen.

Vrijdag verloor Bitcoin in een korte tijd ongeveer $2.000 nadat Elon Musk weer eens aan de haal ging met zijn Twitter account. Inmiddels lijkt het erop dat iedere tweet van Musk over Bitcoin een onmiddellijke invloed heeft op de koers, tot grote ergernis van de crypto Twitter community.

De Bitcoin-prijs reageerde direct na de tweets en daalde in een uur van ongeveer $38.700 naar $37.500 en dipte kort zelfs onder de $36.500. Op het moment van schrijven handelt BTC op $ 36.800.

Gisteren testte Bitcoin nog de $40.000 en leek de munt weer de opwaartse trend gevonden te hebben. Musk blijft echter dusdanig veel invloed houden dat een tweet de cryptomarkt in beweging krijgt. Dit zorgt voor een nieuwe golf van verontwaardiging van de online crypto community. 

Musk is wordt al langere tijd sterk bekritiseerd in de community sinds hij de opschorting van Tesla’s BTC-betalingsoptie aankondigde vanwege zorgen over Bitcoin-mining. Dit bleek het startsein te zijn voor een daling van $30.000. Eerder veroorzaakte Musk echter groot optimisme op de markt door in februari een Bitcoin-aankoop ter waarde van $1,5 miljard aan te kondigen namens Tesla.