Edward Snowden, de klokkenluider en voormalig CIA agent, prijst Bitcoin ondanks dat er steeds meer controle op de digitale munt komt vanuit de wereld. Snowden plaatste een bericht op zijn Twitterpagina waarin hij zegt dat Bitcoin juist sterker is geworden door de verboden vanuit de overheid.

In zijn tweet verwees Snowden naar “Black Thursday”, 13 maart 2020, de dag waarop Bitcoin 50% van zijn waarde verloor en vele andere markten ook instortten. Snowden riep toen al dat de daling er slechts voor zorgde dat hij voor het eerst Bitcoin wilde kopen. 

Tijdens de Black Thursday-crash van maart 2020 zakte Bitcoin nog naar $ 3.800. Sindsdien heeft Bitcoin een nieuw record bereikt van ongeveer $64.800.

Regulering is in de afgelopen 1,5 jaar flink toegenomen. Zo moeten crypto bedrijven in Nederland zich registreren bij De Nederlandsche Bank en ook veel andere Europese landen hanteren een registratieplicht voor crypto bedrijven. Ook in China werd er hard ingegrepen, met autoriteiten in Peking die vol inzetten op een anti-crypto beleid.

Het anti-Bitcoin-sentiment doet zich ook voor in de Verenigde Staten, waar sommige leden van het Congres negatieve retoriek over cryptocurrencies aanhangen en pleiten voor strengere wetten rondom cryptocurrency.

Desondanks blijft de acceptatie van Bitcoin groeien en blijft de koers stijgen. El Salvador heeft onlangs geschiedenis geschreven als het eerste land dat BTC als wettig betaalmiddel accepteert, een stap die aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben voor landen in Midden- en Zuid-Amerika waarbij het een alternatief kan bieden voor een eigen waardeloze valuta.