Bitcoin (BTC) investeerders die op 1 januari dit jaar zijn ingestapt hebben op dit moment een rendement van 27%, dit is het dubbele rendement van goud wat ook een van haar beste periodes beleeft.

Bitcoin bereikte vandaag, 30 april, een prijs van $9.500. Terwijl BTC / USD woensdag naar het hoogste punt van de afgelopen 8 weken steeg, overtroffen de toch al mooie jaarrendementen van het paar de laatste grote concurrent – goud.

Bitcoin verdubbeld rendement binnen 24 uur

Eerder leverde goud het beste rendement gemeten vanaf 1 januari. In de afgelopen 24 uur is bitcoin hier echter hard voorij gegaan Met een top van $ 9.440 op donderdag, verdubbelde BTC het rendement van goud van 13,1% in minder dan 24 uur naar 27%.

De verrassende prestatie betekent dat Bitcoin uit een mandje met macro-activa nu de ruime winnaar is – aandelen, goud, de dollar en de door crisis getroffen olie zijn nu op alle vlakken ver achter bitcoin geraakt zoals ook te zien is in de gegevens van monitoringbron Skew.

Op weg naar de halving

De bitcoin halving, waarbij de block reward voor miners wordt gehalveerd en weer een nieuwe vorm van schaarste, is aanstaande en momenteel slechts 11 dagen verwijderd. Wat voor effect de halving gaat hebben op de koers blijft voor alsnog een vraagstuk, aan de ene kant zijn er een hoop experts die grote stijgingen verwachten en aan de andere kant zijn de verwachtingen wat lager.

Gaan we nog verder stijgen?

Inmiddels lijkt de koers langzaam te stabiliseren, echter betekent dit niet dat we vandaag geen stijging meer zullen zien. Op het moment van schrijven staat de koers op $8.900.

John van Meer, de Bitcoin Consultant heeft in zijn analyse verschillende scenarios beschreven in zijn video welke je hieronder terug kan zien.