Bitcoin Satoshi’s Vision, beter bekend als Bitcoin SV (BSV), heeft zijn eerste halving afgerond, ongeveer twee jaar na de fork van Bitcoin Cash (BCH) in 2018.

Een dag eerder doorstond Bitcoin Cash (BCH) zijn halving, eentje met tegenvallende resultaten.

BSV voltooide de halvering vannacht rond 3 uur. Met deze gebeurtenis wordt de blockreward verlaagd van 12,5 naar 6,25 BSV. Hiermee wordt een schaarste gecreëerd terwijl de vraag hetzelfde blijft of zelfs stijgt.

Een maand voor de Bitcoin halving

De BSV halving komt een dag na die van BCH en ongeveer een maand voorafgaand aan die van Bitcoin (BTC) halving.

De resultaten vallen echter tegen, zo is BSV gedaald van $213,94 naar $191,00, een daling van ruim 10%.

BSV en BCH worden beide geleverd met een totale voorraad van 21 miljoen munten – hetzelfde aantal als hun oorspronkelijke keten Bitcoin (BTC).

Over het algemeen is de speculatie omtrent een halving dat het goed zou zijn voor de prijs van een munt. Doordat de beloning voor deelname aan een bepaalde blockchain afneemt, zou dit bijdragen aan het creëren van schaarste van de bijbehorende cryptocurrency wat de prijs zou doen stijgen.

Oorsprong Bitcoin SV

In 2017 voltooide Bitcoin een hardfork welke de munt in twee ketens verdeelde, Bitcoin Core en Bitcoin Cash. Voor meer informatie over hoe deze fork is ontstaan leest u hier.
Iets meer dan een jaar later werd Bitcoin Cash geconfronteerd met meningsverschillen binnen zijn eigen gemeenschap, dit resulteerde in de splitsing die Bitcoin Cash voortbracht.

Terwijl het stof uit de originele BCH-halvering rustig wegzakt, toont de analyse aan dat het netwerk van de activa te maken heeft gehad met het vertrek van miners en winstschommelingen.