Twee van de meest prominente Bitcoin investeerders, Elon Musk en Twitter CEO Jack Dorsey hebben getracht de milieu-efficiëntie van Bitcoin te verdedigen, met een samenwerkingsdocument van onderzoekers van financiële dienstverlener Square en investeringsmanager Ark Invest die beweren dat het minen van Bitcoin een grotere efficiëntie bij de productie van hernieuwbare energie kan stimuleren.

De paper is geschreven door ‘The Bitcoin Clean Energy Initiative’ of BCEI. In de paper probeert men de bewering tegen te gaan dat ‘de berekening die nodig is om Bitcoin […] te beveiligen, schadelijk is voor het milieu en de planeet verwoest’, met het argument dat Bitcoin-mijnbouw de generatie stimuleert. van elektriciteit ‘uit hernieuwbare koolstofvrije bronnen’. De paper heeft de steun gekregen van onder andere Jack Dorsey van Square, Elon Musk van Tesla en Cathie Wood van Ark Invest.

In een Twitter-thread van 22 april stelt Square dat hoewel zon en wind energie goedkoper kunnen produceren dan fossiele brandstoffen, deze hernieuwbare bronnen doorgaans een overmatig aanbod produceren wanneer de vraag laag is en omgekeerd moeite hebben om aan de behoeften van consumenten en de industrie te voldoen wanneer de vraag naar energie juist groot is.

Volgens de onderzoekers zou het probleem van de uiteenlopende hernieuwbare productie en de vraag naar elektriciteit kunnen worden verzacht door een ecosysteem te bouwen “waar zon / wind, batterijen en Bitcoin-mining naast elkaar bestaan ​​om een ​​groen netwerk te vormen dat bijna uitsluitend op hernieuwbare energie draait.”

De paper beschrijft de Bitcoin-mijnsector als “een energiekoper in laatste instantie” die zich overal ter wereld kan bevinden.

Ondanks dat zonne- en windenergie tussen ruwweg de helft en een derde van de fossiele brandstoffen per kilowattuur kost, beweert de paper dat de geografische beperkingen van plannen voor hernieuwbare energie er doorgaans toe leiden dat de energievoorziening ‘overvloedig óf afwezig’ is.

“Het eindresultaat is aanzienlijk meer stroom dan de samenleving normaal gesproken een paar uur per dag nodig heeft en lang niet genoeg wanneer de vraag stijgt. Deze uitdaging speelt zich ook per seizoen af. “

Door Bitcoin-mijnbouw te combineren met opslag van hernieuwbare energie, stelt het onderzoek dat de beperkingen van batterijen en energiedissipatie kunnen worden gecompenseerd door overmatige elektriciteit naar mijnbouwbedrijven te leiden. Als mijnwerkers in staat zouden zijn om slechts 20% van de wind- en zonne-energie op te vangen die vertraagd is op Amerikaanse elektriciteitsnetten, schat BCEI dat de wereldwijde mijncapaciteit zou kunnen verdrievoudigen.