Bitcoin (BTC) passeerde vandaag de grens van $19.000. Dit betekent een stijging van $7.000 in één maand. Bitcoin nadert nu zijn all-time-high van $19.783 welke stamt uit 17 december 2017.

De prijs van bitcoin staat op $19.301 op het moment van schrijven. Een winst van 4,31% in de afgelopen 24 uur volgens de index van Bitcoin Meester.

Behalve dat de koers een winst boekte bereikte ook de marktkapitalisatie van bitcoin zijn hoogste punt ooit met een totale marktkapitalisatie van $329 miljard.

160% winst in 2020

2020 lijkt het jaar van Bitcoin te worden. Met een rendement van maar liefst 160% op jaarbasis. Hiermee blijft het andere activa soorten zoals goud ver voor.

Het is tot nu toe een bewogen jaar voor bitcoin, toen het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg dook bitcoin flink naar beneden en raakte de koers kort onder de $4.000 dollar.

Bitcoin vertoonde gedurende het jaar op meerdere momenten een sterke correlatie met aandelen en goud. Het lijkt erop dat bitcoin dit heeft losgelaten en voorlopig het meeste profiteert van de huidige wereldmarkt.

Ook was er in mei de halving waarbij het aantal nieuwe bitcoin werd gehalveerd van 1.800 naar 900 bitcoin per dag. Doordat er minder nieuwe bitcoin bijkomen wordt er een schaarste gecreëerd.

Tegelijkertijd nam de vraag juist enorm toe. Bedrijven stapten massaal in bitcoin en bezitten momenteel zelfs 4,5% van het totale aanbod aan bitcoin. Behalve grote beleggende bedrijven biedt ook PayPal bitcoin aan haar klanten. De betalingsprovider heeft bij elkaar tussen de 200 á 300 miljoen actieve gebruikers. Er ontstaat zelf een tekort op de bitcoin (BTC) markt omdat de betaalgigant verse bitcoin inkoopt.

Of we vandaag nog een nieuwe all-time-high gaan zien blijft nog even spannend. Maar dat een nieuwe ATH aanstaande is lijkt zo goed als zeker.