Toen BlockFi CEO Zac Prince tijdens zijn recente interview op The Blockchain VC zei dat de bitcoin-prijs nieuwe hoogtepunten zal bereiken in 2020, leek het niemand te verrassen. Een recent rapport van Bloomberg zorgde voor veel discussie doordat het stuk uitermate bullish uitlatingen over de moeder aller cryptocurrencies bevat. Door de razendsnelle groei van Bitcoin in de afgelopen 10 jaar, is het zelfs voor degenen die zich in de top van de technologie, financiën of overheid bevinden, moeilijk om de significantie van Bitcoin te negeren.

Met het volgende halvening-evenement van mei dit jaar, staan veel ondernemers en analisten in de rij om hun mening te delen over wat Bitcoin in 2020 te wachten staat. Prince van BlockFi, een bedrijf dat een breed scala van financiële diensten aanbiedt voor cryptocurrency-houders, heeft beweerd dat bitcoin tegen het einde van dit jaar nieuwe recordhoogtes zal bereiken en geeft tevens aan dat hij uiterst optimistisch is over de potentiële run in het tweede kwartaal van dit jaar.

“De tweede helft van 2020 zal veel spannender zijn dan de eerste”, vertelt Prince. Bovendien zal de belangstelling voor de cryptocurrency en blockchain-technologie sterker worden met de toenemende integratie binnen de detailhandel en institutionele acceptatie. Neem bijvoorbeeld de Chicago Mercantile Exchange (CME) Group – het wereldwijde handelsplatform voor derivaten, opties en futures-producten, of Fidelity – een internationale financiële dienstverlener, die telkens nieuwe crypto producten en -functionaliteiten op haar exchange introduceert.

Al met al merkte Prince op dat 2020 een jaar is waarin traditionele marktspelers zich tot crypto wenden om nieuwe financiële producten te creëren.

Retail blockchain-toepassingen zullen BTC omhoog drijven

Prince is van mening dat cryptocurrencies de conventionele systemen binnen de retail compleet zullen vervangen. 

“Ik geloof dat veel old school fintech-bedrijven en andere grote bedrijven in de VS crypto zullen omarmen om nieuwe use-cases te ontwikkelen en de acceptatie ervan te stimuleren”, zei Prince. 

Wanneer crypto’s uitzonderlijke gebruikstoepassingen voor de detailhandel creëren en de propositie van de gebruikswaarde stimuleren, dan zal er enorme koopdruk ontstaan wat resulteert in potentiële gigantische prijsstijging. Simpel gezegd: verbetering in mainstream use cases zal uiteindelijk de bitcoin-prijsprestaties op de markt bepalen.