Bitcoin (BTC) maakte vandaag (12 maart) opnieuw dramatische verliezen en daalde voor het eerst sinds mei 2019 onder de $ 6.000 dollar.

Naast Bitcoin daalde iedere altcoin mee, zonder uitzonderingen.

Altcoins blijven over de hele linie zware verliezen lijden, het lijkt erop dat handelaren in paniek raken door de reactie van de traditionele markten op de coronavirus maatregelen van de Verenigde Staten. Zo werd er onder andere een algeheel inreisverbod voor Europa naar de Verenigde Staten ingevoerd.

De daling nam tot en met donderdag toe, met 24-uurs verliezen van 20% op sommige beurzen. Hiermee worden de winsten geboekt in februari en begin maart weggeveegd.

Volgens verschillende analisten zou de bodem van de Bitcoin prijs nu op de $6.000 dollar liggen waar de prijs al een aantal uur blijft hangen. Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een prijs van $6090,-


Traditionele beurzen niet gespaard

Naast de cryptomarkt ervaren ook deze keer weer de traditionele beurzen een flinke daling. Zo werd de handel van Dow Jones voor de 2e keer in 48 uur tijd een halt toe geroepen met een zogeheten ‘trading curb’ waarbij de handel voor 15 minuten wordt stopgezet zodra er een verlies wordt bereikt van 7%. Dit is voor het eerst sinds 2010 dat deze wordt ingezet. Op dit moment staat Dow Jones  7,86% in de min. 

Ook de AEX moet eraan geloven en heeft een uur voordat de beurs sluit een verlies van ruim 9%. De verliezen liepen verder op omdat investeerders hadden verwacht dat de rente verder verlaagd zou worden, een maatregel die de Europese Centrale Bank (ECB) op dit moment nog niet heeft genomen.