Bitcoin blijft maar stijgen en vandaag bereikte de koers het hoogste punt in drie jaar tijd toen het boven de $16.000 uitbrak. Dit niveau is niet meer gezien sinds begin 2018. 

Om 11:12 uur Nederlandse tijd behaalde de cryptocurrency zijn hoogste punt volgens de koers van Binance met maar liefst $16.160 dollar. Deze prijs werd voor het laatst gezien op 6 januari 2018.

Deze recente stijging eindigde een week van consolidatie tussen $14.000 en $16.000.

Op jaarbasis is bitcoin nu 123% gestegen en heeft dit kwartaal tot dusver 50% gewonnen. 

Met de Amerikaanse verkiezingen achter de rug zou de verwachte houding van de verkozen president Joe Biden een invloed kunnen hebben op het fiscale beleid in de komende vier jaar, wat op zijn beurt de inflatie zou kunnen beïnvloeden, waartegen bitcoin wordt aangeprezen als een hedge.

De cryptocurrency wordt recent gebruikt door verschillende beursgenoteerde bedrijven en prominente investeerders als een opslagplaats van waardeactiva en heeft als gevolg zelfs te maken met een aanbod crisis vanwege de toegenomen institutionele deelname.

Bij een hoop beleggers krijgt bitcoin een plekje in het investeringsportfolio naast goud en lijkt het langzaam het stokje over te nemen van goud als safe haven onder de jongere