Vandaag, 23 maart 2020 maakte de Bitcoin abrupt een stijging door de $ 6.000 dollargrens toen de markten wereldwijd reageerden op nieuwe plannen van de Amerikaanse Federal Reserve om de markten te stimuleren.

Met deze huidige niveaus is Bitcoin terug op het niveau waarin het handelde voordat er een neerwaartse trend ontstond op zondag.

Bitcoin 1-daagse prijsgrafiek

Bron: Bitcoinwisdom

FED-steunpakket blijkt domper

Ondanks de enorme omvang van de aangekondigde gelddruk leken de recent aangekondigde plannen van de Federal Reserve juist kwetsbare markten te stimuleren. Een van de onderdelen uit deze plannen is een regeling van 300 miljard dollar ter ondersteuning van de kredietstroom in de hele economie.

Volgens de Fed worden er „enorme ontberingen” geleden als gevolg van de huidige coronavirus pandemie en is het nu duidelijk geworden dat de economie met „ernstige verstoringen” te maken zal krijgen.

Eerder stortten Amerikaanse Futures nog met 5% in 3 minuten in wat genoeg was om een handels onderbreking, ook wel circuit breaker genoemd, in gang te zetten.

Bitcoin koppelt zich los

Hoewel de meningen nog steeds verdeeld blijven over hoe Bitcoin zou reageren op de nieuwe financiële crisis, begint er langzaam optimisme te komen. De cryptocurrency toonde vorige week al tekenen van “ontkoppeling” van traditionele markten toen de week begon. Volgens de experts zou er echter nog een week nodig zijn om dit te bevestigen.

Ondanks de flinke daling aan het begin van de maand is het herstel van Bitcoin buitengewoon gebleken. In slechts elf dagen tijd heeft BTC / USD 70% gewonnen, waarmee het alle andere belangrijke activa ruimschoots heeft verslagen.