Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin prijs maandelijkse grafiek

Op de maandelijkse grafiek (figuur 1) kijk ik al maanden naar het evenwicht patroon en had mijn ogen op een maandelijkse lower high tussen de zwarte en groene lijn (waar shooting star staat). Mijn verwachting was om daarna het evenwicht patroon naar beneden te hervatten. Dit lijkt nu te gebeuren en wordt ingeluid door de shooting star candlestick die er te zien is. Dit is een bearish candlestick. De vraag is, waar wordt de higher low op de maandelijkse grafiek gevormd? Op de maandelijkse grafiek is er support te vinden op $8500 en $7800. De $8500 is al aangetikt.

Figuur 1: Er is een shooting star candlestick gevormd. 

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) is er voor deze week in ieder geval een flinke rode candlestick geproduceerd die zakte tot aan de 50WMA en nu support lijkt te houden op de 21EMA. Als deze als support verliest en er onder sluit met de huidige wekelijkse candlestick dan zou dat niet goed zijn voor de koers. De laatste keer dat het gebeurde daalde de koers flink. 

Als we verder naar beneden zakken zit support op de 0.618/$8250, wat in het grote plaatje van de maandelijkse grafiek, goed mogelijk is de komende weken. Om de maandelijkse higher low te vormen moet er een wekelijkse downtrend ontstaan. De bulls moeten $10.500 breken om dat te voorkomen.

Figuur 2: Een higher low is zich aan het vormen op de wekelijkse grafiek.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijks grafiek (figuur 3) is de downtrend nog gaande en lijkt er nu een lower low te vormen waarbij de koers zakte tot de $8517, daar bouncte en nu de support van de 200DMA lijkt te willen houden. De candlestick ziet er op het moment (nog 12uur tot sluit) uit als een dragonfly doji, wat een bullish candlestick is. Maar hierna zal er waarschijnlijk een lower high in de dagelijkse downtrend worden gevormd. De target voor de lower high (LH?) kan tot aan de 0.618 Fib gaan bij $9500, maar er zitten nog flinke weerstanden op $9000 (psychologisch en onderkant kanaal), $9100/.382 Fib, $9300/0.5Fib en onderkant groene box.

In het meest bullish scenario maakt de koers daarna weer een higher low om daarmee de dagelijkse trend te veranderen. Doen de bulls dat niet dan kijk ik naar de $8250 target van de wekelijkse grafiek

Figuur 3: Geeft de dragonfly doji een goede bounce na dagenlange daling?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 4 is het overduidelijk dat dat de bears de overhand hebben gehad. De 12EMA is telkens een sterke resistance geweest en er is nog geen lower high gevormd. De 4u grafiek heeft wel een RSI die oversold is en dit kan een indicatie zijn dat we hier inderdaad een wat grotere bounce mogen verwachten om de dagelijkse lower high te vormen. Dat betekent wel dat de koers hier een uptrend moet gaan vertonen zoals de zwarte zigzaglijn aangeeft.

Figuur 4: Kan de oversold RSI bounce de koers een uptrend geven?

Conclusie

Op de korte termijn ben ik bearish. De dagelijkse grafiek zit in een downtrend en een lower high hier maken die de downtrend intact houdt is het meest waarschijnlijk. Als de bulls dan niet een dagelijkse higher low kunnen produceren en de downtrend stoppen zie ik de koers verder afzakken naar de .618 Fibonacci niveau op $8250. Voordat dat gebeurt zie ik een bounce gebeuren richting $9000 door de dragon fly doji en een oversold RSI op de 4uur grafiek.

John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om succesvol te kunnen traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!