Disclaimer: dit artikel bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek in figuur 1 is te zien dat de koers eindelijk het neerwaartse kanaal heeft gebroken en support heeft gehouden van de 21EMA. Het mooist en meest bullish zou zijn als de koers daarboven sluit, maar de koers moet op de wekelijkse grafiek een higher low maken om de trend te veranderen.

De trend is in ieder geval nog steeds naar beneden en de laatste lower high zit op $10.380. Alles wat de koers daaronder doet is een lower high en houdt de koers in een downtrend. Zodra er een higher low is gemaakt kan de koers een trendverandering beginnen. Support is er te vinden op $8200 (21EMA) voor een higher low. De trend verandering zou dan kunnen plaatsvinden zoals de zwarte zigzaglijn. Dat zou het bullish scenario zijn.

In het bearish scenario wordt er een lower high gevormd net onder de $9000 en een lower low onder de laatste bodem van $6400. Maar vooralsnog ziet het er op de dagelijkse grafiek bullish uit en is het mogelijk dat we boven de $9000 komen om ook op de wekelijkse grafiek verder te stijgen. De wekelijkse candlestick sluit pas over drie dagen.

Figuur 1: De koers komt tot stilstand onder $8800 resistance. Behoud van de 21EMA support is een goed teken voor bullish voortzetting.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In figuur 2 zien we dat de koers sinds 3 januari al met 30% is gestegen en nu even tot stilstand lijkt is gekomen bij de $8900. Net onder de 200DMA bij ongeveer $9100. Het is bullish dat de koers de 0.382 Fibonacci houdt. Er zijn twee scenario’s waar ik naar kijk.

In het bullish scenario vormt op de dagelijkse grafiek een bull flag en stijgt de koers door naar de 200DMA. Maar een correctie na de stijging van 30% is nodig. Dus ik zie de koers na de stijging wel terugzakken naar support wat ligt op $8200/0.786 fibonacci niveau. Het is daarbij ook mogelijk dat de koers een uitschieter maakt naar de 100DMA/$8000. Maar als de koers zakt, is dat dan niet bearish? Ja, het is bearish actie, maar de koers kan niet alleen maar door blijven stijgen en de dagelijkse koers moet weer zakken zodat er op de wekelijkse grafiek een higher low kan worden gevormd.

Als er geen bull flag vormt dan is $8900 de voorlopige top geweest en zie ik de koers terugzakken naar eerder genoemd support tussen $8000 – $8200. Daaronder is er support te vinden op $7800.

Figuur 2: Brengt een potentiële bull flag de koers naar de 200DMA?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek in figuur 3 is er ook een symmetrische driehoek te zien (lijn 1 en 2). Deze zou beide kanten kunnen uitbreken. Als het naar beneden uitbreekt en de zwarte lijn (nummer 3) houdt dan blijft het bull flag scenario van kracht.

Figuur 3: Er is ook een symmetrische driehoek te herkennen in de 4uur grafiek.

Conclusie

De koers heeft een mooie stijging gezien de afgelopen dagen, maar kan niet blijven stijgen. De dagelijkse grafiek ziet er wel bullish uit. Er is namelijk behoud van de 0.382 Fibonacci niveau en er is een potentiële bull flag aan het vormen die de koers richting de 200DMA kan brengen.

De koers zal op een gegeven wel naar beneden moeten, want het kan niet blijven stijgen en dan kijk ik naar support op de $8000 – $8200 niveau.


John van Meer – de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!