Bitcoin (BTC) schoot zondag door de psychologische $10.000-grens terwijl de vraag naar bitcoin toeneemt. Google meldt dat de belangstelling voor de bekendste cryptocurrency de afgelopen week is toegenomen. De zoekopdrachten zijn de afgelopen week met 33% gestegen.

Zoals te zien is in bovenstaande grafiek piekte bitcoin nadat de $10.000 werd doorbroken. Het valt nog te bezien of dit momentum van afgelopen weken BTC ver voorbij de $10.000 kan duwen. Maandag zakte de leidende cryptocurrency weer terug en deze handelt op moment van schrijven rond de $9.780. Pogingen om de prijs boven $9.800 te houden werden gedwarsboomd door verhoogde verkoopactiviteit. De prijs daalt momenteel verder in de richting van de initiële support op $9.700. Vooralsnog is dit een correctie waar niemand van opkijkt en wordt de daling gezien als gezond en zelfs nodig voor een duurzame rally. 

Veel investeerders die op de top hebben verkocht kijken nu naar lagere levels om weer in te kopen, met name rond de $9.600. De meeste experts en analisten zijn het erover eens dat de lange termijn trend nog steeds enorm bullish is en verwachten dan ook dat de markt zich, na een tijdje zijwaarts te bewegen, opmaakt voor nieuwe hoogtes.

Bitcoin bull en Fundstrat Global Advisors Managing Partner, Tom Lee, zei in een recent interview dat BTC de $40.000 zal bereiken voordat de populaire beursindex, de Dow Jones Industrial Average (DJI), 40.000 bereikt.

Of bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) zal vestigen is echter een van de populairste onderwerpen binnen de cryptocurrency-gemeenschap. Veel mensen, inclusief Lee, zijn ervan overtuigd dat dit zal gebeuren. In tegenstelling tot 2017 lijken de fundamentele factoren dan ook aanwezig te zijn, zo komt de Bitcoin halving steeds dichterbij.

Als de historie ook deze keer iets zegt over de toekomst, dan staat er meer opwaartse prijsbeweging te wachten voor BTC, gezien de koers altijd flink is gestegen na de vorige halvings.