Bitcoin (BTC) is slechts enkele dagen verwijderd van het afsluiten van de langste wekelijkse bull run in zijn geschiedenis, ondertussen blijven de markten aandringen op $ 10.000 support.

Gegevens van onze koersen en TradingView bevestigen dat BTC / USD op 8 mei op koers was voor de achtste opeenvolgende groene candle op de wekelijkse grafiek.

In de geschiedenis van Bitcoin is dit slechts 3 keer eerder voorgekomen. Als de koers volgende week weer hoger sluit zal het de eerste keer zijn dat BTC / USD 9 groene weken achter elkaar sluit. 

De indrukwekkende prijsstatistieken ondersteunen de bullish trend die Bitcoin kenmerkt sinds het herstel van de crash van 60% in maart.

Dat de markt indrukwekkende prijsstatistieken toont is ook terug te zien op de sociale media. Zo wordt er volop getwitterd over de aankomende halving en de huidige koers. 

Eddie Alvarez, voormalig UFC-kampioen twitterde dat hij zou zijn ingestapt naar aanleiding van tips van collega vechter Ben Askren.

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital twitterde

Huidige Fear & Greed Index

Bitcoin Fear & Greed Index

Volgens de Crypto Fear & Greed Index slaat het sentiment om van van ‘fear’ naar ‘greed’.

Toen $ 10.000 opnieuw verscheen, ging de beroemde Crypto Fear & Greed Index over van zijn vorige ‘neutrale’ instelling naar ‘hebzucht’. Een aantal dagen geleden stond deze nog op ‘fear’ als marktsentiment.