Bitcoin (BTC) blijft overtuigend doorstijgen te midden van de crisis in China en heeft inmiddels de $9.000-grens doorbroken, echter is één van de meest prominente traders nog niet overtuigd. In de laatste aflevering van zijn YouTube-serie ‘Trading Bitcoin’ van 28 januari zei Vays dat hij, ondanks de stijgende koers en het daarbij behorende momentum afgelopen week, nog niet optimistisch is over bitcoin.

“Ben ik klaar om te zeggen dat we in een bullmarkt zitten? Nee”, vatte hij samen.

Beroemd om zijn voorzichtigheid in het maken van te enthousiaste prijsvoorspellingen, waarschuwde Vays eerder dat markten gemengde signalen afgaven en dat BTC zou kunnen dalen. Destijds, rond half januari handelde de meest dominante cryptocurrency nog rond de $8.100. Het BitMEX-financieringspercentage, een indicator die volgens Vays over het algemeen tegenstrijdig is maar desondanks hoge mate van nauwkeurigheid heeft, suggereerde dat BTC zou gaan dalen. Nu is het financieringspercentage wederom in het voordeel van de bears, maar zeker niet in de mate waarin het toen het geval was.

Desalniettemin concludeerde Vays dat de prijs op z’n minst een paar dagen boven $9.000 en het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde (200 EMA) zal moeten blijven om hem te overtuigen van een bullish trend. Wanneer dit gebeurt kunnen we volgens Vays erg snel boven de $10.000 uitkomen en wie weet wat er daarna gaat gebeuren. 

“Als we terugvallen onder de 200 EMA, dan houdt de double top aan,” aldus Vays, verwijzend naar bitcoins vorige stijging boven de $9.000 rond 17 januari dit jaar.

Niet iedereen is het eens met Vays’ gevoel van kwetsbaarheid omtrent bitcoin. In een tweet van dinsdag sprak Changpeng Zhao, CEO van de cryptocurrency exchange Binance, zelfs volgers aan om analisten te mijden die veel lagere niveaus voorspellen dan de huidige prijs.

Zhao schreef:

“Dit is hét moment om de mensen te ontvolgen die de afgelopen maanden riepen dat BTC zou terug zakken naar $5.000 en vorig jaar zelfs naar $1.000.”

De meningen zijn nog altijd behoorlijk verdeeld als het gaat om de korte termijn koers van bitcoin, maar toch ziet het er vooralsnog veelbelovend uit. Al helemaal wanneer BTC sterk rond deze prijs kan blijven hangen om zich klaar te maken voor de volgende run.

What’s next?