November was een relatief goede maand voor Bitcoin miners. Zij maakten namelijk naar schatting €430 miljoen euro omzet. Een stijging van maar liefst 48% ten opzichte van oktober en het hoogste niveau sinds september 2019. Aldus gegevens van Coin Metrics en Coindesk.

De omzetstijging kwam als gevolg van de vlucht van de Bitcoin koers in de maand november, die tegen het einde van de maand zelfs een nieuwe all-time-high wist te bereiken. 

Gemeten aan de hand van de omzet per terahash (TH), de eenheidsmaat voor de snelheid van cryptocurrency-mininghardware, bereikte de inkomsten van miners het hoogste punt in zes maanden toen het in november meerdere keren boven €0,12 steeg, het hoogste niveau sinds begin mei, volgens gegevens verzameld door mining softwarebedrijf Luxor Technologies.

De netwerkkosten waren goed voor 11% van de totale omzet, omgerekend €45,3 miljoen dollar. Een lichte procentuele daling ten opzichte van een maand eerder, in oktober werd 12,2% van de omzet nog vertegenwoordigd door de vergoedingen.

De netwerk fee’s daalden gestaag tot en met november nadat deze eind oktober het hoogst waren sinds 2 jaar tijd. Begin november bedroeg het gemiddelde bedrag om een transactie te versturen nog  €10,75 ($13) en het einde van de maand nog slechts €2,48 ($3). 

Met name het percentage van de fees van de totale inkomsten laat een sterke opwaartse trend zien sinds april, voorafgaand aan de halving van het bitcoin netwerk in mei. Verhogingen van de inkomsten uit fees zijn belangrijk om de veiligheid van het netwerk te behouden, aangezien de subsidie van het netwerk zelf ​​om de vier jaar afneemt bij de zogeheten halving van het netwerk.

Aangezien analisten voorspellen dat de huidige rally van bitcoin voorlopig nog wel eens door kan zetten, zien miners waarschijnlijk een omzetgroei tot het einde van 2020.