De afgelopen week was een van de meest lucratieve weken voor bitcoin-miners ooit. Bitcoin miners braken het vorige omzetrecord welke stamde uit december 2017.

De bitcoin-miners vestigden een nieuw record voor de totale wekelijkse inkomsten nadat ze vorige week $354,4 miljoen dollar binnenhaalden. De recordomzet werd ondersteund door een flinke positieve stijging. Nadat Bitcoin (BTC) vorige week gedurende de hele week flink steeg bleef de munt aan het einde van de week net onder de $50.000 steken.

Ondanks de gehalveerde block rewards voor de miners zijn de totale opbrengsten op USD-niveau toch gestegen. In BTC waarde zijn de fees wel lager, het is de hoge koers die het momenteel zo rendabel maakt om te minen.

Bron: Blockchain.com.

Met een totale weekomzet van meer dan 354 miljoen dollar werd het record uit 2017 doorbroken. Meer dan 15% van de omzet van de week was afkomstig van netwerk vergoedingen, waarmee de trend van sterke groei in op vergoedingen gebaseerde inkomsten vanaf mei 2020 werd voortgezet. Volgens critici is dit wel een van de haken aan het Bitcoin-netwerk. Een transactie versturen kost op het moment van schrijven meer dan omgerekend €8,- wat duurder is dan vele andere netwerken, ook is de verwerkingstijd van het Bitcoin-netwerk langzamer dan bijvoorbeeld het Ripple netwerk. Desondanks blijft het versturen van een transactie vele malen sneller dan via een reguliere bank, helemaal op internationaal niveau.