Goed nieuws, Bitcoin Meester voegt 4 nieuwe coins toe aan het platform!

Regelmatig voegt Bitcoin Meester nieuwe coins toe aan het platform en worden coins gedelist die niet meer aan onze kwaliteitseisen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handelsvolume, liquiditeit, veiligheid en updates van het project.

Met Astar Network, Optimism, Render Token en Mina voegen we veelgevraagde projecten toe aan ons platform die voldoen aan de kwaliteitseisen waar wij voor staan. Maar wat houden deze projecten in? Hieronder worden de projecten samengevat uiteengezet:

Astar Network
Astar Network is een DApp-hub aangedreven door Polkadot die Ethereum-, WebAssembly- en Layer 2-oplossingen zoals ZK-Rollups ondersteunt. Astar Network is dus een verbinding tussen het Polkadot-ecosysteem met Ethereum, Cosmos en alle grote Layer 1-blockchains.

Het doel van Astar is om een ​​multichain smart contract-platform te worden dat op meerdere blockchains en virtuele machines kan draaien. De Polkadot-relay chain is niet ontworpen om slimme contracten te ondersteunen, wat Astar de mogelijkheid biedt om het voortouw te nemen. Met het Astar Network kunnen ontwikkelaars elke gewenste applicatie maken zonder zich zorgen te maken over schaalbaarheid.

De native token van Astar Network, ASTR, wordt gebruikt voor governance en staking.

Optimism
Optimism is een layer 2 chain, wat betekent dat het bovenop het Ethereum-mainnet functioneert (layer 1). Transacties vinden plaats op Optimism, maar de gegevens over transacties worden op het Ethereum mainnet geplaatst waar ze worden gevalideerd.

Optimism wordt aangedreven door een technologie genaamd Optimistic rollups, die grote hoeveelheden transactiegegevens bundelt in beter verteerbare batches. Optimism is doordoor goedkoper in gebruik en sneller qua transactie verwerkingen dan Ethereum en wordt daarom steeds populairder.

De native token van Optimism is Optimism of OP in het kort.

Render Token
Het Render Network is de eerste aanbieder van gedecentraliseerd graphics processing unit, oftewel GPU, dat gedeeld kan worden. Het Render Network biedt gedistribueerde computing power (rekenkracht op computers) waarop bijvoorbeeld graphics live gerenderd kunnen worden. Groeiende behoeften aan rendering stimuleren de toenemende populariteit van het Render Network. Denk bijvoorbeeld aan video’s, NFT’s, 3D animaties of wanneer er veel mensen tegelijk in een game of metaverse actief zijn. Dit vergt enorm veel rendering en computerkracht, iets wat het Render Netwerk dus samenbrengt met behulp van Proof of Render (PoR) governance systeem.

Render Token (RNDR) is een Ethereum token (ERC20) dat gebruikt wordt voor het Render Netwerk. Het primaire gebruik van het RNDR token is als betaling aan miners op het netwerk.

Mina
Mina Protocol streeft ernaar een lichtgewicht blockchain te zijn waarin ieder block een constante grootte van slechts 22 kB handhaaft, ongeacht hoeveel transacties aan het netwerk worden toegewezen. Deze grootte zou iedereen in staat moeten stellen een node te bedienen en het netwerk te beveiligen zonder geavanceerde computer hardware. Om transacties op het Mina-netwerk te kunnen verzenden en ontvangen, moet elke deelnemer een node uitvoeren.

De native token van Mina Protocol, MINA, wordt gebruikt om netwerktransacties te vergemakkelijken en vergoedingen tussen gebruikers te verdelen.