Goed nieuws, Bitcoin Meester voegt 2 nieuwe coins toe aan het platform!

Regelmatig voegt Bitcoin Meester nieuwe coins toe aan het platform en worden coins gedelist die niet meer aan onze kwaliteitseisen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handelsvolume, liquiditeit, veiligheid en updates van het project.

Met Livepeer en Stacks voegen we veelgevraagde projecten toe aan ons platform die voldoen aan de kwaliteitseisen waar wij voor staan. Maar wat houden deze projecten in? Hieronder worden de projecten kort uiteengezet:

Livepeer
Livepeer is een volledig decentraal protocol voor live videostreaming waarop ontwikkelaars videostreaming apps kunnen bouwen. Dit protocol is schaalbaar en iedereen kan een bijdrage leveren aan het protocol door nodes toe te voegen aan het netwerk. Zowel de traditionele manier, maar ook web3 videostreaming worden mogelijk door dit protocol. Het voordeel van Livepeer is dat de schaalbaarheid zeer groot is. Livepeer heeft als doelstelling om de betrouwbaarheid van de videostreaming te verhogen en de kosten hiervan te verlagen met een factor x 50.

Livepeer (LPT) is een Ethereum token (ERC20).

Stacks
Stacks is een layer 1 chain open-source netwerk waarop ontwikkelaars smart contracts en gedecentraliseerde apps maken op de Bitcoin blockchain. Smart contracts en apps die op het Stacks-platform zijn ontwikkeld, zijn standaard geïntegreerd met de beveiliging, stabiliteit en economische kracht van Bitcoin. Stacks heeft een nieuw mining mechanisme genaamd “proof of transfer (PoX)”.
PoX is een consensus-algoritme tussen twee blockchains. Het gebruikt een gevestigde blockchain (in dit geval Bitcoin) om een nieuwe blockchain (Stacks) te beveiligen.

Stacks (STX) maakt gebruik van een eigen netwerk.