Bitcoin Meester heeft besloten de handel in USDT per 26 oktober te staken en hiervoor USD Coin (USDC) in plaats te brengen. De USDT wordt geswapt naar USDC in een 1:1 verhouding. 

Er zijn de laatste tijd steeds meer twijfels ontstaan over de handelswijze van Tether. Om onze gebruikers te beschermen tegen de eventuele gevolgen hebben wij besloten om alle USDT te swappen naar USDC in een 1:1 verhouding. USDC is een stablecoin met een waarde gekoppeld aan de US Dollar. Dit betekent dat er niets is veranderd aan de waarde van de portefeuille en dat dit geen kosten met zich meebrengt voor onze gebruikers. 

Wat zijn de verschillen van USDC ten opzichte van USDT?

USD Coin (USDC) wordt onderhouden door CENTER, een bedrijf dat is opgericht door Circle en Coinbase. CENTER heeft verschillende partnerschappen gesloten met gevestigde bankinstellingen en auditors. Zo is er onder andere een partnerschap met Signature Bank en Visa. Circle en Coinbase voldoen ook aan de regelgeving voor financiële instellingen. Beide projecten zijn goed gefinancierd, wat de stablecoin een zekere mate van zekerheid geeft.

Transparantie staat hoog in het vaandel bij CENTER. Zo heeft het bedrijf Grant Thornton, LLP aangesteld om de voorraden USDC te bevestigen. De maandelijkse attesten zijn openbaar en te vinden op de website van het Centre Consortium.