Bitcoin Meester probeert wat terug te doen voor de samenleving door middel van verschillende maatschappelijke projecten. Naast de Run for KiKa heeft Bitcoin Meester recent Stichting Opkikker een dag ondersteund met vrijwilligers tijdens de opkikkerdag.

Waarom wij stichting opkikker hebben ondersteund

Stichting Opkikker biedt gezinnen met een langdurig ziek kind een dagje rust door ze in het zonnetje te zetten tijdens de zogenoemde ‘opkikkerdagen’.

Het zieke kind, inclusief ouders, broers, en zussen worden een dagje meegenomen naar een wereld waarin hun dromen worden gerealiseerd.
Dit doet stichting opkikker door heel veel activiteiten voor de gezinnen te organiseren zodat de zorgen even naar de achtergrond verdwijnen.

Om dit te realiseren is de organisatie bijna volledig afhankelijk van vrijwilligers om de gezinnen te begeleiden.

Over de opkikkerdag waar we hebben geholpen

Medewerkers van Bitcoin Meester stonden klaar op Center Parcs de Eemhof om ‘hun’ gezinnen te ontvangen en ze de rest van de dag te begeleiden. Een hele eervolle functie, want hoe leuk is het om gezinnen met een ziek kind de hele dag door te mogen verrassen met de meest spectaculaire activiteiten.

Eén van de medewerkers die deze dag zijn handen uit de mouwen stak is Christiaan. 

Christiaan was de persoonlijke begeleider van het gezin van Jens.

Jens is een jongen van 7 jaar die door  zijn aandoening helaas niet kan lopen, staan of kruipen en dit waarschijnlijk ook nooit zal kunnen.
Ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en therapieën zijn voor dit gezin dan ook aan de orde van de dag. Om nog niet te spreken over de beperkingen die deze aandoening in het dagelijks leven met zich meebrengt.

Jens, zijn zus Roos (9 jaar) en zijn ouders hebben het dan ook meer dan verdiend om tijdens hun Opkikkerdag helemaal in de watten te worden gelegd.
Samen met Christiaan gingen ze op pad met als eerste stop het politiebureau.

De grote wens van Jens kwam uit: samen met échte politieagenten mochten hij en zijn zus een boef gaan vangen. Maar daarna volgden er nog vele verrassingen. Zo vertelt Tim, de vader van Jens en Roos: “Het was een geweldige dag. We hebben activiteiten gedaan, die je normaal gesproken nooit zult doen. Zoals het meelopen met de politie en brandweer of het vliegen in een helikopter! Maar ook de limousine was echt fantastisch. Je had die voorbijgangers moeten zien kijken toen de politie iedereen tegenhield omdat wij eraan kwamen!” “Ja, zeker”, vult Wendy hem aan. “Ze speelden goed in op de belevingswereld van onze kinderen, de boef vangen en een brand blussen vonden ze super! En ‘onze’ vrijwilligers waren erg aardig en hadden vanaf het eerste moment leuk contact met de kinderen. Ze hebben ons gedurende de dag erg goed geholpen.