Negatieve spaarrente, we hebben het de afgelopen maanden meerdere keren voorbij zien komen in het nieuws.

Betalen om ergens te sparen? Het klinkt gek, en dat is het eigenlijk ook. Op dit moment is er bij de meeste banken al sprake van een rente lager dan 0,01% op jaarbasis. Negatieve spaarrente lijkt de volgende stap te zijn.

Hier en daar wordt het al voorzichtig naar buiten gebracht dat we daar niet raar van moeten opkijken als het straks zover is. Dat moet toch echt anders, dachten wij bij Bitcoin Meester.

Als u onze blog in de gaten heeft gehouden, dan heeft u ongetwijfeld wat voorbij zien komen over de stablecoins die wij nu aanbieden.

Stablecoins

Stablecoins zijn enigszins te vergelijken met fiat-valuta, in de zin dat het een vaste waarde heeft. Bij de stablecoins die wij aanbieden is de waarde gekoppeld aan de US-dollar. Stelt u zich voor dat u uw spaargeld in crypto wilt steken, maar niet het risico wilt lopen dat de volatiliteit die munten als de bitcoin met zich meebrengen. Dan zijn stablecoins wellicht een mooi alternatief.

Stablecoins kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken wanneer er een prijsdaling van uw bitcoins plaatsvindt. In dat geval kunt u de BTC omwisselen naar een stablecoin als USDT. Zodra de BTC weer is gestabiliseerd wisselt u deze weer om, zo behoudt u toch de winst en heeft u geen last van de prijsdaling!

Maar hoe mooi zou het zijn als u daar dan rente ook nog eens op ontvangt?

Wij gaan rente geven!

Goed nieuws! Bij Bitcoin Meester gaan we rente geven op uw stablecoins in uw account! Over de stablecoins die wij aanbieden op ons platform gaan wij een rente uitkeren van 3% op jaarbasis. Hoe dat precies werkt zetten we hieronder even op een rijtje.

Hoe kan ik 3% rente ontvangen?

  • Rente is geldig op de drie verschillende stablecoins die we aanbieden. Dit zijn: TrueUSD, Dai, en TetherUSD
  • Om rente te ontvangen dienen de munten op uw Bitcoin Meester wallet opgeslagen te staan, zodra munten worden verstuurd naar een andere wallet ontvangt u geen rente meer.
  • De rente zal dagelijks worden uitgekeerd en toegevoegd aan uw account.

De technische updates zijn al doorgevoerd en de rente die is op dit moment al actief!

Rente ontvangen over stablecoins is dus eenvoudig, u hoeft slechts stablecoins toe te voegen aan uw Bitcoin Meester account. De rest gaat vanzelf.