Vrijwel dagelijks krijgen wij de vraag ‘hoe veilig staan mijn munten bij jullie eigenlijk?’, en die vraag is begrijpelijk. Als u uw investering ergens stalt dan wilt u natuurlijk zeker weten dat het veilig is.

In dit artikel zullen wij u uitleggen wat wij eraan doen om uw munten zo veilig mogelijk te bewaren. We zullen het ook hebben we het over een aantal maatregelen die u zelf kunt treffen om uw account te beschermen.

Wat doet Bitcoin Meester om mijn account veilig te houden?

95% van de middelen van de klanten wordt ‘koud’, oftewel offline, bewaard. Dit houdt in dat in het geval van een hack in wat voor vorm dan ook er maximaal 5% van alle middelen kan verdwijnen of worden gestolen. Tegelijkertijd doen wij er alles aan om dit te voorkomen. Zo laten wij onze website regelmatig extern auditen op eventuele gevoelige plekken.

Het kan hierdoor wel eens voorkomen dat een opname van een bepaalde munt wat langer duurt, omdat onze online voorraad op is. In dat geval zullen wij de voorraad aanvullen en de munten alsnog versturen.

Uw eigen verantwoordelijkheid

Wij doen er alles aan om uw account te beschermen vanuit onze kant, echter heeft u ook een stukje eigen verantwoordelijkheid.

Naast dat we aanraden om een sterk wachtwoord te kiezen raden wij onze klanten ook aan om altijd Google Authenticator in te schakelen.

Google Authenticator is een vorm van 2-factor authenticatie. 2-factor authenticatie zorgt ervoor dat er altijd een extra stap ondernomen moet worden alvorens er ingelogd kan worden. In het geval iemand (onrechtmatig) aan uw wachtwoord is gekomen kan deze dus niet direct bij het account komen.

Standaard staat de 2-factor authenticatie ingesteld op code via e-mail. Dit is omdat u zelf Google Authenticator in moet schakelen.

Wanneer u Google Authenticator gebruikt heeft u een tweede factor die erbij komt kijken, een code via uw telefoon.

Wanneer iemand dus uw e-mailaccount in handen heeft kan die niet bij uw Bitcoin Meester account komen zonder toegang te hebben tot uw telefoon en de authenticator code.

In het geval iemand uw emailadres heeft gehackt en u geen Google Authenticator heeft ingeschakeld kan deze persoon toegang verschaffen tot uw Bitcoin Meester account, als u in dit geval uw munten kwijtraakt is dat uw eigen verantwoordelijkheid en kan Bitcoin Meester niet aansprakelijk worden gesteld.