De laatste tijd zien we dat er steeds meer phishing mails in omloop zijn waarbij ook Bitcoin Meester als afzender wordt gebruikt. Bij dit soort mails worden klanten benaderd om hun gegevens, zoals wachtwoorden prijs te geven. Vaak komt de mail van een e-mailadres dat lijkt op het adres van een professionele partij.

De meeste mails zullen met een leugen proberen om u te overtuigen om hun wachtwoord of andere gegevens te delen. In zo een mail zou bijvoorbeeld kunnen staan dat u vanwege “veiligheidsredenen” uw wachtwoord moet veranderen. Vaak gaat de mail gepaard met een link waar u uw wachtwoord kunt “wijzigen.” Deze website lijkt aan de voorkant echt en is meestal een exacte kopie van de echte website. Aan de achterkant worden de ingevoerde gegevens echter buitgemaakt door criminelen. De bedoeling van de oplichter is dat mensen op de neppe website hun gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Hiermee hoopt de oplichter te kunnen inloggen en geld over te maken. In een ander artikel geven wij tips om oplichting te voorkomen Veelvoorkomende oplichtingspraktijken en wat je hiertegen kan doen. De belangrijkste tip is het aanzetten van 2-factor authenticatie.

Bitcoin Meester heeft een e-mailadres waar u (vermoedelijke) phishing mails heen kunt sturen ter controle. Twijfelt u over de echtheid? Stuur de mail dan vooral naar ons speciale e-mailadres: valse-email@bitcoinmeester.nl. Ons team zal een onderzoek starten naar de vermoedelijke phishing mail en actie ondernemen waar nodig.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben maar als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

-Team Bitcoin Meester

P.S.

Vergeet niet om de veiligheids-tips te lezen! Veelvoorkomende oplichtingspraktijken en wat je hiertegen kan doen