Vanaf vandaag, maandag 18 januari 2021, is het mogelijk voor gebruikers van Bitcoin Meester om hun coins te staken op het platform en hiermee automatisch beloningen te verdienen in de vorm van crypto.

Er kunnen in totaal 15 munten worden gestaked tegen verschillende percentages.

Bitcoin Meester is de eerste en enige Nederlandse broker die het mogelijk maakt om staking beloningen te ontvangen op cryptomunten. Klanten kunnen hun munten veilig op Bitcoin Meester laten staan, staking beloningen ontvangen en direct hun tegoeden en beloningen verhandelen of opnemen wanneer ze maar willen.

Hoe werkt staking bij Bitcoin Meester:

  • Staking is mogelijk op 15 cryptomunten.
  • Staking percentages verschillen per munt en zijn aan verandering onderhevig.
  • Genoemde staking percentages zijn op jaarbasis.
  • Staking is flexibel en wordt eens per 24 uur, ‘s nachts, uitgekeerd.
  • Gebruikers kunnen op ieder willekeurig moment stoppen met het staken van munten.
  • Staking beloningen worden alleen uitgekeerd wanneer een munt minimaal 24 uur is gestaked.

Om te staken logt u in via de website en gaat u naar ‘Mijn Account’, u ziet hier 4 tabjes staan, klik hier op staking en u kunt het staking proces starten.

Het percentage dat u kunt verdienen op het staken verschilt per munt en is flexibel. Deze kunnen gaandeweg dus omhoog of omlaag. Momenteel bieden we enkel flexibel staken aan. U kunt uw coins dus vastzetten en staking rewards krijgen zodra ze meer dan 24 uur vast staan. ‘S nachts worden de stakes uitgekeerd. De staking rewards staan opgeslagen in uw aparte staking wallet waarna u ervoor kunt kiezen om dit op te nemen naar uw reguliere wallet.

De percentages zijn op jaarbasis en zullen dagelijks worden uitgekeerd, zodra u de munten uit uw staking wallet haalt verliest u de stakes van die dag.

Hieronder vindt u een overzicht van alle coins waarbij het mogelijk is om te staken. 

1INCH1inch(1INCH)10.000%
ARKArk(ARK)6.000%
BTCBitcoin(BTC)2.000%
BCHBitcoin Cash(BCH)2.000%
ADACardano(ADA)5.000%
ATOMCosmos(ATOM)5.000%
DAIDai(DAI)7.000%
ETHEthereum(ETH)2.000%
ICXICON(ICX)6.000%
KAVAKava(KAVA)2.000%
KSMKusama(KSM)5.000%
LTCLitecoin(LTC)2.000%
DOTPolkadot(DOT)5.000%
XTZTezos(XTZ)5.500%
XRPXRP(XRP)2.000%

Wat is staking?

Staking is een manier om het profijt van de coins die u bezit te maximaliseren. Staking kan worden gezien als een minder resource-intensief alternatief voor het minen. Staken is niets meer dan het aanhouden van munten in een cryptocurrency-wallet om de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden van uw munten ontvangt u crypto als beloning.