Bitcoin Meester wordt de exclusieve en officiële Cryptocurrency Partner van AZ. Centraal in het partnership staat het verder vermarkten van crypto in de voetbalwereld en het wegwijs maken van nieuwe Bitcoin Meester-gebruikers.

Bitcoin Meester is een bij De Nederlandsche Bank geregistreerde crypto-aanbieder en de broker-martkleider van Nederland. Gebruikers kunnen via het platform diverse cryptovaluta kopen, verkopen en veilig bewaren. 

Bitcoin Meester en AZ sluiten een overeenkomst van 3 jaar en zullen minimaal van 2021 tot 2024 aan elkaar verbonden zijn.

Betaling in Bitcoin

Zowel AZ als Bitcoin Meester hebben vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Daarom wordt een gedeelte van het sponsorbedrag in de digitale munt voldaan. AZ laat deze gedurende de samenwerking op de balans staan en is de eerste Nederlandse club die dat doet. 

Contract Bitcoin

Mitchell Zandwijken (CEO Bitcoin Meester): ‘Sluit aan bij ambitie’

“Bitcoin Meester is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar de rek is er nog lang niet uit”, zegt Mitchell Zandwijken, CEO bij Bitcoin Meester. “Sport, en met name voetbal, is voor ons één van de belangrijkste strategische markten en we zijn constant op zoek naar nieuwe kansen om onze groeiende ‘fanbase’ daar te betrekken. Het partnership met AZ sluit aan bij die ambitie. Hiermee willen we de AZ-supporters en de rest van Nederland op een aansprekende manier kennis laten maken met crypto en Bitcoin Meester.”

Michael Koster (Commercieel Directeur AZ): ‘Wegwijs maken’

“De cryptocurrency-markt is booming, met een exponentiële groei van gebruikers in de afgelopen jaren”, weet AZ’s Commercieel Directeur Michael Koster. “Dat spreekt aan, maar juist in een nieuwe markt is enige sturing wel belangrijk. Niet iedereen is al goed bekend met cryptovaluta en Bitcoin Meester is in staat nieuwe gebruikers op verantwoorde wijze wegwijs te maken in deze wereld.”