Afgelopen donderdag 18 november heeft Bitcoin Meester een donatie gedaan aan de voedselbank Haarlemmermeer in de vorm van levensmiddelen. Toen ons het nieuws bereikte dat de Voedselbank van de Haarlemmermeer kampte met een tekort hebben wij de voedselbank benaderd met de vraag hoe wij kunnen ondersteunen.

Als bedrijf vinden wij het belangrijk om ons maatschappelijk in te zetten. Bijvoorbeeld door sponsoring van sportclubs of inzamelingsacties voor goede doelen. Dat de Voedselbank een tekort heeft aan voedsel heeft grote gevolgen voor een hoop gezinnen.

De Voedselbank is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Benieuwd wat u kunt doen om de voedselbank te steunen? Lees hoe ook u een steentje bij kunt dragen op https://www.voedselbank.nl/word-sponsor/ of bezoek de website van Voedselbank Haarlemmermeer https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/

Bij de groothandel werd er een flinke hoeveelheid levensmiddelen ingeslagen, van voedsel tot aan schoonmaakmiddelen. In totaal werden er 3 auto’s vol met spullen afgeleverd en overgeladen bij het sorteercentrum van de Voedselbank regio Haarlemmermeer in Hoofddorp. 

Het sorteercentrum verdeelt vervolgens de spullen over verschillende uitgiftepunten. Voedselbank Haarlemmermeer verzorgt de voedselpakketten voor zowel gemeente Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn. In totaal zijn er 350 huishoudens afhankelijk van voedselpakketten, dat komt neer op zo’n 1050 personen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus begin dit jaar zag voedselbank Haarlemmermeer een stijging van het aantal klanten met 15 procent.

Koos Koelewijn, voorzitter Voedselbank Aalsmeer:

“Voedselbank Aalsmeer is erg blij met de grote voedseldonatie van Bitcoin Meester. Allemaal goede en gezonde producten die de komende tijd een deel van de pakketten voor onze klanten zullen vormen”.

De voedselbank is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Benieuwd wat u kunt doen om de Voedselbank te steunen? Lees hoe ook u een steentje bij kunt dragen op https://www.voedselbank.nl/word-sponsor/ of bezoek de website van voedselbank Haarlemmermeer https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/