Wat is VeChain Thor?

VeChain Thor is een dual-token, blockchain-as-a-service (BaaS) -platform dat oorspronkelijk is gebouwd op het netwerk van Ethereum voor zakelijke gebruikers. VeChain lanceerde haar eigen mainnet op 30 juni 2018. VeChain richt zich primair op de supply chain en op het leveren van Internet of Things (IoT) oplossingen. 

De cryptocurrency van VeChain Thor is VET, daarbij wordt VTHO gebruikt om te betalen voor de tokenized transacties. VeChain gebruikt een eigen slimme chip om te implementeren in NFC-chips, RFID-trackers en QR-codes om enterprise IoT op de blockchain te plaatsen. De VeChain Thor blockchain heeft twee lagen: een op IoT gebaseerde tokenlaag die digitale activa op de blockchain volgt, en een smart-contractlaag om eigendom te volgen en dApps te bouwen om de gegevens te gebruiken.

VeChain en de supply chain

VeChain richt zich primair op de supply chain. De supply chain is een enorme industrie met veel bewegende delen. 

De supply chain omvat alles in het proces van de productie van een product tot aan de verkoop. Van zaad tot verkoop, van boerderij tot tafel etc. Alle producten die u koopt hebben een supply chain. Begin november vorig jaar (2019) kondigde VeChain aan samen te gaan werken met de ASI Group samen met de bestaande partner DNV GL aan een initiatief om food tracking op de blockchain mogelijk te maken genaamd FoodGates. Dit project zal worden aangestuurd door de VeChain Thor publiekelijke blockchain en is de eerste in zijn soort. Deze aankondiging werd gedaan op de China International Import Expo (CIIE) 2019, welke tevens werd bijgewoond door de Franse president Emmanuel Macron en China’s president Xi Jinping. Met FoodGates is het de eerste keer dat een openbare blockchain wordt gebruikt voor het volgen van voedsel gedurende de hele supply chain-reis over continenten. Het omvat de volledige levenscyclus van de rundvleesproductie, van koeselectie tot slacht, verpakking, verzending en uiteindelijk tot het restaurant. Op dit moment maakt onder andere Walmart China al gebruik van deze toepassing.

Organisatie VeChain

VeChain is gestart in 2015 met het kernteam. In dit team zitten CEO Sunny Lu, CFO Jay Zhang, COO Kevin Feng en CTO Jianliang Gu.

De VeChain thor-blockchain wordt onderhouden door de VeChain Foundation welke is opgericht in 2017 en is gevestigd in Singapore.

VeChain Thor enterprise heeft een aantal partners waaronder big four accounting firm Price waterhouse Coopers (PwC), automotive bedrijf Renault en IT bedrijf Microsoft.

VeChain Thor Samenvatting

VeChain is een van de grootste en meest gevestigde organisaties in de branche. Naast een breed scala aan klanten die een fucntioneel product gebruiken hebben ze ook een team met veel ervaring in de supply chain branche waar ze zich op richten.

Met de partnerships die ze in de loop der jaren hebben afgesloten met bedrijven als PwC en Microsoft en het feit dat ze een werkend product hebben ontwikkeld maakt dat ze een mooie toekomst in het vooruitzicht hebben.