Bitcoin bereikte vandaag nieuwe hoogtes en staat op het moment van schrijven op $14.850 dollar. Het hoogste punt in 3 maanden tijd. Dit brengt de totale jaarwinst op meer dan 100%.

De afgelopen vier weken zagen we een flinke stijging van de cryptomunt met maar liefst 38%. Woensdag zag de munt een kleine daling van $14.000 naar $13.250 om zich niet veel later klaar te maken voor nieuwe hoogtes en hervatte de opwaartse trend. 

Ondanks dat het nog steeds niet bekend is wie de amerikaanse verkiezingen zal winnen lijken beleggers nog steeds in bitcoin te stappen. Een stimulans na de verkiezingen met nog meer nieuwe bijgedrukte dollars zou gunstig kunnen zijn voor bitcoin aangezien het de vooraf vastgelegde voorraad van bitcoins begunstigt. 

Verwacht wordt dat de Amerikaanse centrale bank later op de week mogelijk bereid is meer te doen aan stimulansen als de verkiezingen resulteren in een langdurige periode van onzekerheid voor de economie en de markten.

Als er sociale wanorde komt als gevolg van de verkiezingen, dan kan de Fed ervoor kiezen om meer dollars bij te drukken. Volgens de huidige peilingen is democraat Joe Biden dichter bij het Witte Huis gekomen, maar de jury is nog steeds bezig met verkiezingen, waarbij president Trump rechtszaken aanspant in belangrijke staten om het aantal stemmingen per post te onderbreken.

Wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor de koers van bitcoin is nog afwachten.